Shop menü

DRAM ÉS NAND FLASH ALAPÚ TERMÉKEKET GYÁRTÓ VÁLLALATBAN VÁSÁROLHAT RÉSZESEDÉST AZ ACER

A célpont az Apacer, aki már meg is erősítette, tényleg részvények vásárlására készül az Acer.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
DRAM és NAND Flash alapú termékeket gyártó vállalatban vásárolhat részesedést az Acer

Az Apacer nemrégiben jelentette be, hogy az egyik nagy PC piaci szereplő, az Acer érdeklődik a vállalat részvényei iránt, méghozzá olyannyira, hogy 11 millió Apacer részvény megvásárlását helyezte kilátásba. A részvény-vásárlás várhatóan 363 millió tajvani dollárjába kerülhet az Acernek, ám cserébe 8,97%-os részesedést szerezhet az Apacerben, ennek eredményeként a két cég növelheti a stratégiai együttműködéseit, valamint szinergiát építhetnek ki több területen is.

Az Acer jelenleg a BIWIN termékpalettájáról szerezheti be a szükséges DRAM és NAND Flash piaci termékeket, ám a jelek szerint egy másik OEM felé is kacsintgat a vállalat, ez pedig a fentebb említett Apacer. Az egyelőre nem világos, hogy az Apacer kiegészítő beszerzési forrás lesz-e, vagy a BIWIN kiváltója – hivatalosan ez a téma egyelőre még nem került napirendre.

Az Apacer mindenképpen remek partner lehetne a DRAM és a NAND Flash alapú termékek szegmensében, ugyanis a vállalat egyrészt OEM partnerként több céget is kiszolgál, ezzel egy időben viszont saját márkás memóriakártyákat, pendrive-okt, DRAM modulokat, illetve SSD-ket is kínál a piacon. Ráadásul az Apacer rendelkezik egy felsőkategóriás, főként gamereket kiszolgáló almárkával is, ami nem más, mint a ZADAK – utóbbi márkanéven keresztül felsőkategóriás SSD kártyákat és tuningra szánt memóriamodulokat forgalmaznak.

Hogy az együttműködés keretén belül milyen új termékek érkezhetnek, illetve milyen változásokra lehet számítani az egyes vállalatok mindennapjaiban? Remélhetőleg hamarosan kiderül.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére