Shop menü

DOBOZOS KIADÁS NÉLKÜL ÉRKEZIK AZ ALAN WAKE 2, DE EZ SOKAKNAK NEM TETSZIK

Az első rész kiadója már be is jelentette, hogy segítene a helyzeten.
Vaffler Dániel
Vaffler Dániel
Dobozos kiadás nélkül érkezik az Alan Wake 2, de ez sokaknak nem tetszik

Most már biztosan tudjuk, hogy az Alan Wake 2 idén október 17-én jelenik meg, konkrétan PC-re, PS5-re és Xbox Series-konzolokra. Akadt azonban a bejelentésnek egy apróbetűs része is, mégpedig az, hogy

az Alan Wake 2 csak digitálisan lesz megvásárolható minden platformon.

Ezen belül PC-n kizárólag az Epic Store-ban, legalábbis egy jó ideig biztosan. A Remedy a dolgot azzal magyarázza, hogy a digitális értékesítések egyébként is uralkodnak már, ráadásul több célplatform esetében nincs is lemezmeghajtó, például az Xbox Series S és a PlayStation 5 Digital Editionnél. Ezen kívül a Remedy azt mondja, hogy a dobozos kiadás elhagyásával meg tudják hagyni a játék árát 59,99 eurón a konzolokon, és 49,99 eurón PC-n. Érkezik továbbá egy deluxe kiadás is, ami PC-n 69,99 euróba, konzolokon 79,99 euróba kerül majd, és tartalmazza a két sztori DLC-t (Night Springs, Lake House), valamint különböző skineket.

Mondani sem kell, hogy a közönség egy részének nem igazán tetszett a Remedy döntése, és sokan kifogásolják azt is, hogy PC-n csak az Epic Store-ra érkezik a játék. Nem kellett sokat várni, és a THQ Nordic be is jelentkezett Twitteren, hogy szívesen segítenének a dobozos verzió kiadásában. A THQ Nordic emlékeztetett, hogy annak idején ők adták ki az első Alan Wake PC-s verzióját is, és nagyon szívesen megtennék ezt most is.

Kiderült néhány részlet viszont magával a játékkal kapcsolatban is. A készítők hangsúlyozzák, hogy az első rész ismerete nem feltétlenül szükséges, nyugodtan neki lehet állni újoncként is, és érteni fogjuk a sztorit. A legfontosabb változás, hogy Alan mellett egy másik játszható karaktert is kapunk, egy Saga Anderson nevű FBI-ügynök személyében.

A helyszínünk ezúttal is a Washington államban található fiktív Bright Falls település, ahol különös, rituális jellegű gyilkosságok sorozatát követi el valami. Az FBI-ügynök kifejezetten az ilyen esetekre szakosodott, és megérkezik a faluba, hogy feltárja az ügyet, azonban hamarosan pokoli fordulatokat vesznek a dolgok, és szálak a 13 éve eltűnt íróhoz, Alan Wake-hez vezetnek. A drága Alan egy rémálomban ragadt a mi világunkon túl, és onnan ír egy történetet, amivel megpróbálja megváltoztatni maga körül a valóságot, és kijutni valahogy.

A Remedy szerint a bevezető rész után a játékos maga dönthet, hogy milyen ütemben váltogat az FBI-ügynök és Alan története között.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére