Shop menü

DIZÁJNT VÁLT A WHATSAPP, FRISSEBB LESZ AZ ÚJ MEGJELENÉSE

Három éve volt legutóbb olyan jelentős átalakulás, mint amit most tapasztalhatnak majd a felhasználók.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Dizájnt vált a WhatsApp, frissebb lesz az új megjelenése

Sok kritika érte a Metát azért, mert igencsak elhanyagolta a WhatsApp fejlesztését, és a jelek szerint a cégnél meghallották a panaszos hangokat. Az elmúlt hetekben több fejlesztésre is fény derült, most pedig már arról beszélhetünk, hogy a szolgáltatás, az alkalmazás szinte teljes megjelenése jelentősen változik.

Néhány nappal ezelőtt írtuk meg, hogy a WhatsAppon belül a fejlesztők átpakolták a fontosabb lapfüleket a képernyő tetejéről a kijelző aljára. Ezáltal a grafikus felhasználói felület ergonomikusabbá vált az Android platformon is, kényelmesebb lesz használni a mai, 6,5 volnál is sokszor nagyobb mobiltelefonokon. Kiderült, hogy ez már a teljes dizájnváltás előszele volt, illetve egészen pontosan annak egy fontosabb eleméről beszélhetünk.  

Galéria megnyitása

Az új grafikus felhasználói felület világosabb a korábbinál, de továbbra is a zöld és a fehér kombinációját vonultatja fel. Illetve a fehér csak addig dominál, ameddig nem teszik át az appot sötét módba, mert akkor már fekete alap nyer teret. A fejlesztéssel a sötét mód is változni fog, könnyebb lesz kapcsolni, és jobb olvashatóságot fog biztosítani. A zöld színek világosabbak lettek, ezzel szeretne egy élénkebb érzést nyújtani a WhatsApp. 35 különböző színmintát vizsgált meg a dizájncsapat, mire eldőlt, hogy milyen lesz az új színvilág.

Galéria megnyitása

Sajnos a hellyel nem bánik túl jól a megváltoztatott felület, az eddiginél kevesebb beszélgetést lehet majd azonnal látni és elérni. A képernyő tetején továbbra is ki lesz írva a WhatsApp neve, vagy az éppen megnyitott szekció cím. Ebben a sávban lesz már egy kamera gomb, amivel azonnal lehet fotózni, a fényképek pedig rögtön megoszthatóak egy tetszőleges beszélgetésben vagy csoportban. És itt található még a menü gombja is, szokás szerint három pont által jelölve.

Eddig a kereső is a felső sávban volt, de most ez megváltozik. Már nem szimplán egy gombként fog megjelenni, hanem egy mindig elérhető sávként lesz jelen. Ez nem a felhasználók, hanem sokkal inkább a Meta saját érdeke. A továbbiakban ugyanis ezen keresztül a felhasználók már nemcsak kereshetnek, beköltözött ide az MI is. Innen lehet elérni a Meta AI-t, a vállalat saját generatív mesterséges intelligencia segítőjét, ami chatbotként üzemel majd. Bármit lehet tőle kérni, kérdezni a WhatsAppban, és így lesz ez az Instagramon, valamint a Facebookon is.

Galéria megnyitása

Arról is volt már szó korábban, hogy a beszélgetéseket könnyebb lesz kezelni, mert jönnek új szűrők. Ezek is most kerülnek bevezetésre. Egy gombnyomással lehet majd előhozni csak az olvasatlan üzeneteket tartalmazó beszélgetéseket, valamint a csoportokat is. A képernyő alján pedig lesz már egy külön fül a WhatsApp közösségek gyors elérésére is, ami ugyancsak segíteni fog az embereknek a gyorsabb navigálásban.

Az új üzenetek érkezésekor a felhasználók profilképe körül már lesz egy zöld gyűrű, amellett, hogy megtartották a tervezők az új üzenet számláló elemet is, tehát nem kell attól tartani, hogy ez a hasznos funkció eltűnne az új bevezetésével. A kitűzött üzeneteket jelző kis ikon hangsúlyosabban fog megjelenni, ami ugyancsak az áttekintést könnyíti.

Az üzenetek küldésére szolgáló gomb kör alakúból négyzetes lett, és nem ez az egyetlen formai változás, a korábbinál több lesz a játék a grafikus felhasználói felületen a formákkal. A csatolmány kiválasztására szolgáló tárcán is teljesen új formák, új ikonok jelentek meg. Az illusztrációk, ikonok szinte minden ponton átalakultak kisebb-nagyobb mértékben.

Galéria megnyitása

A WhatsApp alkalmazás a megújult grafikus felhasználói felülettel a következő napokban válhat elérhetővé minden felhasználó számára az Android és az iOS rendszerű készülékeken egyaránt.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére