Diablo 2: Resurrected - megértik a fejlesztők, ha a Blizzard botrányai miatt rosszabb lesz a játék fogadtatása

A készítők szerint a vásárlóknak azt kell tenniük, amit helyesnek éreznek.

Diablo 2: Resurrected - megértik a fejlesztők, ha a Blizzard botrányai miatt rosszabb lesz a játék fogadtatása

Miután júliusban kirobbant a botrány az Activision Blizzard körül, és rettenetes dolgok derültek ki a Blizzard munkahelyi körülményeiről, sokan közölték egyértelműen, hogy nem hajlandóak többé játékokat venni a kiadótól. Aztán persze majd kiderül, hogy ezt ki mennyire gondolja komolyan, a fejlesztésért felelős stúdió vezetője szerint mindenkinek "azt kell tennie, amit helyesnek ítél".

Fontos megjegyezni, hogy a Diablo 2: Resurrected fejlesztését nem közvetlenül a Blizzard, hanem a Blizzard tulajdonában álló, New York-i érdekeltségű Vicarious Visions végezte, akiket nem érintett a botrány, és perrel kapcsolatos dokumentumokban sem kerül elő a nevük. Rob Gallerani, a stúdió vezetője azt mondta, hogy ettől függetlenül ők is végeztek egy belsős felmérést, és megváltoztattak bizonyos gyakorlatilag a cégen belül.

"Nagyon aggasztó volt hallani ezeket a dolgokat, és mi mindig is igyekeztünk támogatni a kollégáinkat és munkatársainkat. Ugyan a belsős vizsgálataink jellemzően mindig nagyon pozitív végeredménnyel zárultak ki, de mégsem spórolhatjuk meg ezt a munkát, mindig kíváncsinak kell lennünk a kollégák véleményére" - mondta Gallerani.

Ezen kívül a Vicarious Visions alaposan végigment a Diablo 2 tartalmain, hogy semmilyen "problémás" dolog ne maradhasson benne, azonban elmondásuk szerint nem találtak ilyet.

Egyeül az amazon karaktert változtatták meg némileg, hogy kevésbé legyen szexualizált, és hihetőbb legyen, hogy itt valójában egy harcosról beszélünk, nem pedig valakiről, aki úgy néz ki, mint "aki most jött ki nightklubból". 

Eközben az Activision Blizzard munkatársai egy új pert indítottak a bíróságon a munkáltatójuk ellen, amiben azzal vádolják a céget, hogy szándékosan megakadályozza a cégen belüli munkáltatói szerveződést, amelyik a jobb munkakörülmények miatt léphetett volna fel hatékonyabban. Ezek szerint az Activision Blizzard vezetősége és menedzsmentje szándékos taktikákkal akadályozta meg, hogy a munkavállalók gyakorolhassák a jogaikat.

Mint az a bíróságra beadott dokumentumban olvasható, az Activision Blizzard megfenyegette a dolgozóit, egyértelművé téve, hogy nem kommunikálhatnak semmilyen formában a fizetésükről, a munkaórákról és az egyéb munkakörülményekről. Ennek része volt egy olyan szabályzás is, ami pontosan leszögezte, hogy miről nem posztolhatnak az alkalmazottak. 

Ahogy arról korábban beszámoltunk az egész ügy némileg nehézkesen halad, Kalifornia szerint az Activision Blizzard ugyanis arra hivatkozva nem adott át dokumentumokat a különböző panaszokkal és belsős vizsgálatokkal kapcsolatban, hogy azok vagy nem léteznek, vagy titkosítani kellett őket az ügyvédi iroda bevonása, és így az ügyvédi titoktartás miatt. Ezen kívül az állam képviselői arról számoltak be, hogy tudomásuk van róla, hogy a dokumentumok egy részét kézzel darálta le a humánerőforrás-részleg.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap