DDR4-es So-DIMM memóriamodulok G.Skill módra

A G.Skill Ripjaws sorozatát erősítő mobil memóriamodulok Auto-Overclock szolgáltatással érkeznek, így a kompatibilis noteszgépekkel remekül együttműködnek.

DDR4-es So-DIMM memóriamodulok G.Skill módra

A G.Skill új memóriamodulokkal bővítette Ripjaws sorozatát, az újdonságok azonban most nem az asztali számítógépeket, hanem a mobil memóriamodulokat használó konfigurációkat veszik célba.

A DDR4-es So-DIMM modulok mindannyian 1,2 voltos üzemi feszültséget alkalmaznak, effektív órajel és időzítések terén azonban lesznek különbségek közöttük, ahogy az a lenti táblázatból is kiderül.

A Ripjaws DDR4 So-DIMM sorozat tagjai egy-, két- és négycsatornás memóriacsomagok formájában lesznek elérhetőek, és nem csak az átlagos noteszgépeket, de a gamer masinákat is célba veszik. A család 4 GB-os, 8 GB-os és 16 GB-os modulokból áll – ezek alkotják az említett csomagokat.

Mivel a noteszgépek esetében rendszerint nincs mód a memória órajelének és/vagy időzítésének módosítására, így a G.Skill számos gyártóval együttműködve oldotta meg, hogy az új memóriamodulok kompatibilisek legyenek a noteszgépek többségével. Ennek érdekében az új memóriamodulok Auto-Overclocking funkcióval érkeznek, ami a hitelesített noteszgépek esetében lehetővé teszi, hogy a memóriamodul a konfiguráció által támogatott legnagyobb órajelen, az ehhez passzoló időzítések mellett dolgozhasson – teljesen automatikusan. A megfelelő modul kiválasztása előtt ellenőrizni kell, milyen memóriamodulokkal kompatibilis az adott mobil konfiguráció, és pontosan mennyi So-DIMM bővítőhellyel rendelkezik, majd szükség esetén a legfrissebb BIOS-t is be kell szerezni hozzá.

A többi noteszgép esetében érdemes a DDR4-2133 MHz-es órajelen üzemelő memóriamodulokat választani, ezek ugyanis a JEDEC szabványban rögzített paramétereket alkalmazzák, így nem merülhet fel inkompatibilitásból eredő probléma.

A G.Skill új memóriamoduljai élettartam-garanciával kerülnek az üzletek polcaira, várható listaáraik azonban egyelőre nem ismertek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward