DDR4-3200 MHz-es So-DIMM modulok a G.Skill-től

A friss memóriacsomag két darab 16 GB-os memóriamodulból áll, így összesen 32 GB-nyi szupergyors rendszermemóriával gazdálkodhat a kiszemelt gamer konfiguráció.

DDR4-3200 MHz-es So-DIMM modulok a G.Skill-től

A G.Skill ezúttal nem a klasszikus asztali számítógépeket, hanem a gamereknek szánt noteszgépeket, illetve a kompakt, So-DIMM memóriafoglalatokkal ellátott gamer konfigurációkat veszi célba legújabb memóriacsomagjával, amely meglehetősen ütősre sikeredett.

A DDR4-3200 MHz-es effektív órajelen üzemelő memóriamodulokból álló csomag kétcsatornás kivitelben érkezik, két darab 16 GB-os modulból áll, alapját pedig jó minőségű, magas órajel elérésére képes 8 Gb-es DDR4-es Samsung memóriachipek adják. Az új, Ripjaws 4-es sorozatba érkező memóriamodulok 1,35 voltos üzemi feszültséget igényelnek a DDR4-3200 MHz-es órajel eléréséhez, időzítésük pedig CL16-18-18-43-as értékkel bír. A termékek a JEDEC szabványban meghatározott órajelen, a hozzá tartozó időzítéssel is elindulnak 1,2 voltos üzemi feszültség mellett, a DDR4-3200 MHz-es órajelet azonban csak a gamereknek szánt, teljesítményre kihegyezett konfigurációkon lehet alkalmazni. A termékek lényegében az Intel Skylake platformját támogatják, a névleges paraméterek beállítását pedig XMP 2.0-s támogatás, illetve XMP 2.0-s profil segíti. Persze vásárlás előtt érdemes lesz felkeresni a gyártó hivatalos weboldalát, ahol elérhető lesz a kompatibilis konfigurációk listája (bár azt fontos hozzátennünk, hogy mivel ez tuningnak minősül előfordulhat, hogy lesz olyan gép, ami nem bírja). Hírünk írásakor az új memóriacsomag még nem szerepelt az online termékpalettán, de ez alighanem rövidesen változni fog.

A teszt

Az új memóriamodulok extra hűtés nélkül, mindössze 1-1 matricával érkeznek, és természetesen élettartam-garanciát vállal rájuk a gyártó. A G.Skill Ripjaws 4-es sorozatába tartozó 2 x 16 GB-os kétcsatornás DDR4-3200 MHz-es So-DIMM memóriacsomag várhatóan júniustól válik elérhetővé kereskedelmi forgalomban. A termék ajánlott végfelhasználói áráról egyelőre nem esett szó.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward