Csúcsra törő, IGZO paneles tablet és okostelefon a Sharptól

A Sharp az NTT DoCoMo-val közösen mutatta be japánban a legújabb modelljeit, melyek már a nagyfelbontású IGZO technológiát használják.

Csúcsra törő, IGZO paneles tablet és okostelefon a Sharptól

A Sharp meglehetősen ütős promóciós termékekkel állt elő. Hogy miért promóciós? Mert ezek a gépek a legújabb - Sharp által fejlesztett -, magas felbontású IGZO technológiát használják, és a terjesztésükhöz jelenleg is partnereket keres a vállalat.

A 7 és a 4,8 hüvelykes megoldások mindketten FullHD felbontásúak. Igaz, a képarányaik valamelyest eltérőek, ugyanis a Aquos Phone Zeta 1920 x 1080 képpontot sűrít a 4,8 colra, míg az Aquos Pad 7 hüvelykjére 1920 x 1200-as felbontás jut - pixelsűrűségük így eléri a 459 és a 323 PPI-s értéket. Ám a lényeg az IGZO (Indium Gallium Zinc Oxide) technológiában rejlik, mely merőben más elven dolgozik, mint a legtöbb jelenlegi alternatíva. A jövőben valószínűleg nagyon sokszor találkozhatunk majd vele, hiszen ez lehet az egyik energiaspórolási pont az okoseszközök világában. Az IGZO panelek az eltérő komponensek révén a társaiknál akár 80-90 százalékkal kevesebb energiát fogyaszthatnak el bizonyos körülmények között, ráadásul az utoljára látott képet kikapcsolt állapotban is meg tudják tartani. Nagyon jó a fényáteresztési képességük (ez az egyik ok, amiért keveset fogyasztanak), minimális keretet igényelnek és villámgyors a reakcióidejük.

Aquos Phone Zeta

Az okostelefon és a táblagép szinte ugyanazokra az alapokra épül fel, így a specifikációikat nyugodt szívvel vehetjük egy kalap alá. A kijelzőt leszámítva a nyilvánosságra hozott adatlapon a főkamera képességei jelentik az eltérést: míg a tablet egy 8,1 megapixeles egységgel indul harcba, addig a mobilt egy 13,1 Mpixeles megoldással látták el. Az előlapi kameráik már azonosak, 2,1 megásak, és HD felbontású hívások bonyolítását teszik lehetővé. Természetesen az akkumulátoruk sem azonos, mivel az Aquos Phone Zeta 2600 mAh-ból gazdálkodhat, az Aquos Padba pedig egy 4200-as telep került.

A friss, Android 4.2 rendszerrel érkező masinák sebességéért egy Qualcomm Snapdragon 600-as termékcsaládból származó lapka (APQ8064T) felel. Ebben a grafikus műveletekért felelő Adreno 320 négy Krait 300 mag társaságát élvezi, amelyek 1,7 GHz-es órajelen tevékenykednek - legalábbis ha minden erejükre szükség van. Az operatív tároló kapacitása 2 GB-os, a háttértárakról viszont sajnos nem esett szó. Az Aquos Phone Zeta és a Pad kapcsolati lehetőségeinek tárháza rendkívül gazdag, az átlagos képességek mellett kaptak 100 Mbps-os LTE támogatást, TV Tunert és NFC chipet is.

Aquos Pad

Az Aquos Pad rendkívül kompakt házba költözött, így ez lesz az egyik legkisebb 7 colos tablet a piacon, ami még vonzóbbá teheti. A készülékpáros először Japánban kerül a boltok polcaira valamikor július végén, az árukat viszont nem közölte a Sharp. Valószínűleg egyik sem az olcsóságáról lesz híres ilyen kiemelkedő tulajdonságok mellett.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward