Csak PC-re jön az új Dirt, mától elérhető

Egy igazi, keményvonalas ralis szimulátor lesz az új Dirt, ami mától megvehető az Early Access keretein belül.

Csak PC-re jön az új Dirt, mától elérhető

A Codemasters két meglepő húzással is készült az új Dirt kapcsán. Az egyik az, hogy a játék (egyelőre legalábbis) kizárólag PC-re jelenik meg, a másik pedig, hogy mától meg is vásárolható a Steam Early Access keretein belül.

A készítők ígérete szerint a Dirt Rally néven készülő játék egy igazi, kőkemény szimulátor lesz - sőt, a leginkább szimulátoros játék, amit a Codemasters valaha készített. A jelenleg elérhető verzióban már rendelkezésre áll 17 autó és 36 rali szakasz, összesen három különböző helyszínen, melyek Wales, Monte Carlo és Acropolis.

A kemény szimulátorosdihoz hozzá tartozik, hogy az autók kezelhetősége jóval kegyetlenebb, mint korábban, és kivették az idő-visszatekerés lehetőségét is. A járgányok komolyan sérülnek menet közben, ezeket a sérüléseket pedig a szakaszok között javíthatjuk meg, de persze erre is csak limitált idő áll rendelkezésünkre. A javítás sebessége az elérhető mérnökeink számán múlik, akikből a játékban előre haladva egyre többet gyűjthetünk össze.

A Codemasters kategorikusan kijelentette, hogy nem lesznek mikrotranzakciók a játékban, és aki egyszer megveszi, az folyamatosan kapja majd a frissítéseket. A következő hónapokban számos új pálya és autó várható. A játék vezető fejlesztője, Paul Coleman azt is elmondta, miért nem Dirt 4-nek hívják a készülő anyagot, és miért nem jön egyelőre konzolokra. "A vezetőség úgy gondolja, hogy ha Dirt 4-nek hívjuk, akkor a vásárlók minden dolgot és extrát elvárnak, amit egy nagy költségvetésű konzolos címtől megszoktak. Ezt pedig egy másik, későbbi termékre akarják tartogatni. Egyelőre nem tudjuk, mi lesz a folytatás ezután, de az is tervben van, hogy a Dirt Rallyból megszerzett tapasztalatokat majd átültetjük egy igazán nagy költségvetésű játékba" - mondta az úriember, aki szerint egyébként nincs kizárva, hogy a Dirt Rally is kihízza majd magát ilyen szintre, de egyelőre fontos volt a stúdió számára, hogy a jelenlegi formájában kerüljön a közönség elé.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward