Crucial SSD-k 16 nm-es NAND Flash memóriachipekkel

Az új SSD meghajtók várhatóan 2,5 hüvelykes formátumúak lesznek, megjelenésükre pedig már nem kell sokat várni.

Crucial SSD-k 16 nm-es NAND Flash memóriachipekkel

A Micron leányvállalataként működő Crucial egy új, kifejezetten költséghatékony SSD sorozat bemutatására készül, amelynek tagjai várhatóan a következő hónapban jelenhetnek meg.

Az MX100-as család tagjai mindannyian 2,5 hüvelykes formátummal érkeznek, feladatuk pedig az lesz, hogy átvegyék a népszerű M500-as sorozat helyét a piacon. Ezzel egy időben az M550-es család tagjai továbbra is forgalomban maradnak majd, ezek a termékek ugyanis nagyobb sebességeket kínálnak, mint az újonnan érkező MX100-asok, így abszolút nem jelentenek konkurenciát számukra.

Érdekesség, hogy az MX100-as sorozat tagjai Micron gyártmányú, MLC típusú NAND Flash memóriachipeket alkalmaznak, amelyek ezúttal 16 nm-es csíkszélességgel készülnek. Egy-egy ilyen chip 16 GB-os adattároló kapacitással rendelkezik és cellánként két bitnyi adat tárolására lesz képes. A cég természetesen 16 nm-es csíkszélességgel készülő, TLC típusú NAND Flash memóriachipekre alapozó meghajtókat is készít majd. Az illetékesek áprilisban arról tájékoztatták a befektetőket, hogy a 16 nm-es gyártástechnológiát alkalmazó TLC NAND Flash memóriachipek szállítása csak az év végén indul meg, így ennél előbb a köréjük épülő SSD meghajtók sem jelenhetnek meg.

Az MX100-as sorozat tagjai várhatóan a következő hónapban rajtolnak el. Az egyelőre nem tudható, pontosan milyen tulajdonságokkal érkeznek az újdonságok, mint ahogy az is rejtély, hogy az egyes modellek milyen árcédulát kapnak. Az biztos, hogy a gyártó versenyképes árazással készül.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward