CrossFireX skálázódást javít az új Catalyst béta

A Catalyst 13.2 legfrissebb bétája a CrossFireX támogatásra gyúr.

CrossFireX skálázódást javít az új Catalyst béta

Az AMD az elmúlt pár napban több friss, Catalyst 13.2-es sorozatú eszközillesztő szoftvert is elérhetővé tett, amelyek mindannyian béta változatban érkeztek, és több játékhoz is kínáltak kisebb-nagyobb gyorsulást.

A Catalyst 13.2 ötödik béta változata egyebek mellett az új 3DMark-ot veszi célba, amely nemrégiben jelent meg Windows Vista, Windows 7 és Windows 8 operációs rendszerekhez. A korábbi Catalyst driver esetében a tesztprogram alatti CrossfireX skálázódás hatásfoka nem volt megfelelő, így a több videokártyát használó konfigurációk esetében a valósnál gyengébb képet festettek az eredmények. A Catalyst 13.2 ötödik béta kiadása immár a hétfőn megjelent 3DMark v1.00-s kiadásához is kínál Windows 8 alatt alkalmazható CrossFire profilt. A friss, béta státuszú driver letöltése, illetve az új 3DMark tesztjeinek lefuttatása után az eredmények így észrevehetően jobbak lesznek Windows 8 alatt, mint a korábbi driver alkalmazásakor.

Persze az új Catalyst egyéb érdekességet is tartogat. Azoknál a konfigurációknál, amelyeknél 2560 x 1600 pixeles felbontás, illetve 8x-os élsimítás alkalmazása mellett fut a Far Cry 3, a korábbihoz képest akár 10%-os gyorsulást is tapasztalhatnak a felhasználók. További jó hír, hogy a friss a 3DMark v1.00-s kiadása mellett Crysis 3 alatt is várhatunk gyorsulást CrossfireX allapú rendszereknél: a Crysis 3 CrossFireX alapú multiGPU rendszer használatakor optimális esetben a korábbinál akár 40%-kal gyorsabban is futhat.

A jelek szerint az AMD szoftvermérnökei az utóbbi időben gőzerővel javítják a különböző hibákat, illetve arra is odafigyelnek, hogy a friss Catalyst drivert minél hatékonyabban optimalizálják a különböző játékokhoz, illetve alkalmazásokhoz. Ezt kifejezetten jó látni .

A Catalyst 13.2 ötödik béta kiadása innen tölthető le Windows Vista, Windows 7 és Windows 8 operációs rendszerekhez. A szoftver a Radeon HD 5000-es sorozatú, illetve újabb asztali- és mobil videokártyákhoz használható.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward