Computex 2010: Gigabyte GTX 470 Super Overclock

A Computex lassan a végéhez közeledik, de még mindig sok-sok újdonságról érkezik hír, de érezhetően kezd apadni az újdonság-áradat. Ezúttal a Gigabyte egyik újdonságáról érkeztek képek és hírek, ami nem más, mint a GeForce GTX 470 Super Overclock. A kártya hűtő nélkül nemrégiben már feltűnt, ám most hűtéssel felszerelt állapotban is megtekinthetjük. A Gigabyte standján a tegnapi nap folyamán már körülnézhettünk, az akkori hír itt található.

Computex 2010: Gigabyte GTX 470 Super Overclock

Ezúttal a Gigabyte egyik újdonságáról érkeztek képek és hírek, ami nem más, mint a GeForce GTX 470 Super Overclock. A kártya hűtő nélkül nemrégiben már feltűnt, ám most hűtéssel felszerelt állapotban is megtekinthetjük.

A gyártó GV-N470SO-13I termékkóddal látta el a friss jövevényt, amely Ultra Durable VGA technológiával készül és 12 fázisú tápellátással büszkélkedik.  A terméken egy nagyméretű hűtés van, amin három 92 mm-es átmérőjű ventilátor teljesít szolgálatot. A hűtő a referencia megoldásoknál halkabban és hatékonyabban üzemel, de szükség is van rá, hiszen a videokártya gyárilag megemelt órajelekkel érkezik majd, ám a pontos értékek egyelőre nem állnak rendelkezésre.

Ami biztos, az az, hogy a termék 40 nm-es csíkszélességgel készülő GF100-as GPU-ja 448 darab CUDA maggal rendelkezik, a GPU és az 1280 MB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória között pedig 320-bites adatsín teremt kapcsolatot. A kártyán feszültségellenőrző kivezetések (Voltage Read points) is találhatóak, amelyeknek köszönhetően egy multiméter segítségével azonnal megtudhatjuk, hogy a GPU és a memória éppen milyen feszültség mellett üzemel.

A kártya DVI és egy mini HDMI videó kimenettel érkezik, árával és megjelenésével kapcsolatban pedig

egyelőre nem állnak rendelkezésre információk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward