CES 2020: Innovációs díjeső az LG-nél és a Samsungnál

A dél-koreai vállalatok több mint 50 innovációs elismerést zsebeltek be.

CES 2020: Innovációs díjeső az LG-nél és a Samsungnál

A következő CES 2020 januárjában kerül megrendezésre, de a különböző díjakat már előre ki szokták osztani. Az innovációs díjakat ki is osztották a napokban, és ezek jelentős részben kötöttek ki a Samsungnál, valamint az LG-nél. A két dél-koreai gyártóóriás nagyon sok különböző termékkel foglalkozik, és ennek megfelelően számos díjat sikerült bezsebelniük.

LG Electronics

Az LG összesen 11 innovációs díjat kaparintott meg a CES 2020 szakembereinek az elismerését kivívva, a Samsung pedig még ennél is jobban szerepelt, hozzá nem kevesebb mint 46 „trófea” vándorolt. A cégek közleményben számoltak be az elért eredményeikről. Rengeteg különböző díjat lehet egyébként kapni a CES keretében, és a kategóriákon belül a legjobb innováció díja a legnagyobb érdem, az LG és a Samsung is kapott ilyet.

Galéria megnyitása

Az LG-nek például az OLED TV-k révén sikerült legjobb innovációs díjra szert tennie. A vállalat az úttörő technológiai megoldásokkal és a formatervezéssel is elismerésekhez jutott. Ez elmúlt nyolc évben nem volt olyan alkalom, hogy ne jutottak volna az LG termékei ilyen díjakhoz a Las Vegas-i esemény keretében. A saját kategóriájában az LG televíziók 5 év alatt háromszor nyertek, és ez jelentős részben köszönhető a kiváló OLED technológiának.  Díjazott lett továbbá a szórakoztatóelektronikai kategóriában sok más eszköz is, hangszórók, számítógépek.

Galéria megnyitása

A háztartási készülékek terén is kiválóan szerepelt az LG, díjazott lett példának okáért a LG InstaView Door-in-Door hűtőszekrény, ami iparági újításainak köszönhetően kaphatott innovációs elismerést. És egyebek mellett a PuriCare Mini is elismerésben részesült, melynek az érkezéséről a napokban számoltunk be. És bár az LG mobilos eladásai nem túl jól alakulnak, a készülékei még kiváló funkciókat nyújtanak, és ezért több modellt is díjaztak az illetékesek. A legnagyobb figyelmet és legtöbb díjat az LG G8X ThinQ Dual Screen kapta, de az LG V50 ThinQ 5G okostelefon sem maradt jutalom nélkül. Sőt mi több, az újabb modellek árnyékában a G8 ThinQ modellnek is jutott néhány elismerés.

Samsung Electronics

A Samsung még az LG-t is felülmúlva szerepelt az innovációs díjak odaítélésében, miután 46 díjat nyert el. És ahogy az LG, úgy a Samsung is számos kategóriában képviselteti magát a szerteágazó termékkínálatának hála. A CES-en a fogyasztói megoldások vannak jelen évről-évre, és ezeknek a körében három legjobb innovációs elismerést is sikerült behúznia a cégnek.

A közleményében elsősorban a mobilos megoldásokra koncentrált a Samsung, kiemelte például a Galaxy Note10+ 5G-t, ami megnyerte a kategóriája legmagasabb elismerését. De legjobb innovációs díjat zsebelhetett be a Galaxy Fold is, amelynél valószínűleg senkinek sem kell ragozni, hogy miért is kaphatott ilyen elismerést. A hajtogatható okostelefon mostanra már egészen jó példányszámban fogyhatott, mert szeptembertől indulóan kereskedelmi forgalomban elérhető, és bár vannak hibái, egészen biztos, hogy úttörőként tekinthetünk rá.

Galéria megnyitása

Közleményében a Samsung kiemelte a Galaxy S10 5G fontos szerepét is, ez lett ugyanis korábban a vállalat legelső 5G hálózati támogatást biztosító készüléke a 6,7 colos Dinamikus AMOLED kijelzőjével. Az 5G nagyon fontos lesz a jövőben, és a Samsung ezzel a mobillal sokak igényét elégíthette ki már a technológia terjedésének az indulásától kezdődően. És díjat kapott még a Samsung Galaxy A50 okostelefon is, ami a cég elmondása alapján elérhető áron kínálja mindazt, amire ma egy átlagos felhasználónak szüksége lehet. Ez valóban egy kiváló konfiguráció a Samsungtól a középkategóriában.

Galéria megnyitása

Innovációs díjat kapott még a Galaxy Watch Active2 okosóra is, mely az egyik legjobb viselhető kiegészítőnek tekinthető napjainkban. Ennek az egészségügyi oldalát emelte ki a Samsung a közleményében. Jutalomban részesült továbbá a Samsung 30.72TB PCIe Gen4 NVMe SSD, ami az iparág eddigi legnagyobb kapacitású ilyen adattárolója, miközben az egyik leggyorsabb is egyben. Ez olyan területeken segítheti az embereket, amik a jövőben még inkább elterjedő technológiák alapjául szolgálnak. Végül kiemelt díjazott lett a Global Goals applikáció is, amit az ENSZ közreműködésével fejlesztett a Samsung. Ezen keresztül adományozhatnak az érdeklődők, miközben edukációs feladatokat is ellát, és az összes bevétel, ami ebből származik, egyenesen az ENSZ támogatására megy.

Az LG és a Samsung teljes mellszélességgel képviselteti majd magát a CES-en Las Vegasban január 6-7-től. És a vállalatok minden bizonnyal újdonságokat is felvonultatnak majd a már meglévő és jutalmazott megoldásaikon felül.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap