CES 2012: több új SSD-t is bemutatott a Mushkin

A Mushkin három új SSD család tagjairól rántotta le a leplet, amelyek között mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb választást, hiszen az átlagos modellektől a felsőkategóriás SSD kártyáig sokféle termék van a kínálatban. Az újdonságok a Chronos GO, az Atlas és a Scorpion családba tartoznak.

CES 2012: több új SSD-t is bemutatott a Mushkin

A Mushkin három új SSD család tagjairól rántotta le a leplet, amelyek között mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb választást, hiszen az átlagos modellektől a felsőkategóriás SSD kártyáig sokféle termék van a kínálatban. Az újdonságok a Chronos GO, az Atlas és a Scorpion családba tartoznak.

A Chronos GO modellek 1,8 hüvelykes formátummal érkeznek és SATA 6 Gbps-os csatolófelületet alkalmaznak, ezzel szemben az Atlas modellek már mSATA formátummal bírnak, viszont ugyanúgy SATA 6 Gbps-os csatolófelületet használnak, mint előbb említett társaik. A képzeletbeli ranglétra legfelső fokán a Scorpion család tagjai tanyáznak, amelyek nem mások, mint hatalmas adatátviteli sebességet kínáló, PCI Express kártya formájában érkező SSD-k. Az összes SSD meghajtó SandForce SF-2281-es típusú vezérlőre támaszkodik, ami rendkívül népszerű és közkedvelt az SSD a piacon.

A Chronos GO családban Standard és Deluxe modelleket találunk, amelyek 565 MB/s-os olvasási- és 425 MB/s-os írási sebességet kínálnak.  Az újdonságok 4K-s véletlenszerű írási feladatok alkalmával 90000 I/O művelet elvégzésére képesek másodpercenként. A Chronos GO családban többféle adattároló kapacitást kínáló modellt találunk, egészen 480 GB-ig bezárólag.

Az Atlas mSATA SSD-k szintén Standard és Deluxe változatokban érkeznek. A családok tagjai egyformán 565 MB/s-os folyamatos olvasási sebességet kínálnak, írási tempó tekintetében azonban már lesz különbség köztük: a Deluxe példányok 535 MB/s-os, míg Standard társaik 525 MB/s-os folyamatos írási sebesség biztosítására képesek. Az Atlas családban szintén többféle adattároló kapacitással rendelkező modell közül választhatunk majd, ám itt már csak 240 GB-ig terjed a repertoár.

A rendelkezésre álló információk szerint a Deluxe modellek mindkét család esetében Toggle NAND Flash memóriachipeket használnak, míg a Standard változatoknál a Toshiba hagyományos NAND Flash memóriachipjei teljesítenek szolgálatot – látszólag ennyi a legfőbb különbség.

A Scorpion sorozatú PCI Express-es SSD meghajtók csak úgy, mint a piacon lévő többi megoldás, belső RAID konfigurációt alkalmaznak az SSD alegységek összekapcsolásához. A fenti fotón látható modell négy darab SSD modulra alapoz, amelyek mind egy-egy SF-2281-es vezérlővel gazdálkodnak. A modulok RAID módját a felhasználók igény szerint módosíthatják: a rendszer RAID 0/1/5/10/0+1/1+0 támogatással érkezik. A szóban forgó Scorpion SSD kártya 1500 MB/s-os olvasási- és 1275 MB/s-os írási tempó elérésére is képes lesz, 4K-s véletlenszerű írási feladat alkalmával pedig akár 120 000 I/O műveletet is el tud majd végezni egyetlen másodperc leforgása alatt.

A jelenlegi tervek szerint a Chronos GO és az Atlas SSD-k az idei év első negyedévében, míg a Scorpio család tagjai valamikor az év első felében kerülhetnek a boltok polcaira. Az egyes modellek várható ajánlott végfelhasználói áraival kapcsolatban egyelőre nincsenek információk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward