Catalyst 10.12 átdolgozott Control Centerrel

Catalyst 10.12 átdolgozott Control Centerrel

Az AMD szoftvermérnökei elkészültek a legfrissebb Catalyst szoftvercsomaggal, amely nem túl meglepő módon a Catalyst 10.12-es verziószámot viseli. Az új meghajtóprogram rendhagyó módon ezúttal kétféle kiadásban érkezik: az egyik a már megszokott WHQL verzió, míg a másik egy bemutató kiadás, amely az új Catalyst Control Center (CCC2) felhasználói kezelőfelületébe enged bepillantást. Az új Catalyst Control Center megtervezésénél a legfőbb szempont az volt, hogy modern, jól átlátható és könnyen kezelhető felületet hozzanak létre.

[bold]Catalyst 10.12 WHQL

[/bold]

A Catalyst 10.12 WHQL esetében most hatalmas újításokról és játékokkal kapcsolatos teljesítménynövekedésekről nem számolhatunk be, de azért most sem maradunk változások nélkül. A friss szoftvercsomag megjelenésével elérhetővé vált az OpenGL 4.1-es támogatás és a hozzá tartozó új ARB kiterjesztések, valamint frissült az AMD Stream API (alkalmazásprogramozási interfész) is, ami immáron a 2.3-as verziószámot viseli. A gyártó ezzel együtt az ATI Stream SDK 2.3-as kiadását is elérhetővé tette.

A Catalyst 10.12 WHQL verziója tulajdonképpen egy fontosabb technológiai újítást tartalmaz, amely a Radeon HD 6800-as sorozat tagjai számára érhető el. Az új meghajtóprogrammal megjelent a DiVX Accelerated támogatás, ami annyit tesz, hogy a Radeon HD 6800-as sorozatú videokártyák esetében lehetőség van a DiVX videók hardveres GPU gyorsítás mellett történő lejátszására, ezáltal filmnézés közben csökkenthető a processzor terhelése. Az új szolgáltatás használatához le kell tölteni a DiVX speciális, DiVX Accelerated támogatással ellátott változatát. A szoftver itt található.

Catalyst 10.12 Preview, átdolgozott CCC kezelőfelülettel

Az AMD hivatalos weboldaláról letölthető Catalyst 10.12 Preview esetében egy kissé átalakított kezelőfelülettel érkező Catalyst Control Centerrel találjuk szembe magunkat (Catalyst Control Center 2), amely egyszerűbbé teszi a 3D-vel és a képminőséggel kapcsolatos beállítások elvégzését, ezzel együtt a többmonitoros rendszerek esetében is könnyebb beállítást tesz lehetővé és még az energiagazdálkodással kapcsolatos beállítások gyors elvégzésére is módot ad, hogy noteszgépek esetében könnyedén spórolhassunk az akkumulátoridővel.

A CCC2 még nem nyerte el végleges verzióját, azaz a most elérhető változat még csak egy bemutatónak tekinthető. Az átdolgozott kezelőfelületet Windows 7 és Windows Vista alatt lehet kipróbálni, ehhez csak a Catalyst 10.12 Preview változatát kell beszerezni.

A Catalyst 10.12 Preview és a Catalyst 10.12 WHQL is egy helyről, az AMD Game weboldaláról, azaz innen tölthető le. Az adott operációs rendszerhez tartozó oldalon legfelül a Preview változatot találjuk, míg alatta a Catalyst 10.12 WHQL verziója lapul.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward