Braswell platformra támaszkodik a legújabb ASRock alaplap

Az új alaplapot elsősorban beágyazott rendszerekhez szánja gyártója – ezt a tényt remekül tükrözi az alaplap felszereltsége is.

Braswell platformra támaszkodik a legújabb ASRock alaplap

A Braswell platform bemutatása óta szépen elkezdtek szállingózni az újabbnál újabb Braswell alapú deszkák, amelyek között Mini-ITX formátumú megoldások éppúgy találhatóak, mint microATX-esek. A legfrissebb alaplapot az ASRock szállítja – a termék az IMB-154-es típusjelzést viseli, és kifejezetten a beágyazott konfigurációk piacát célozza.

A Mini-ITX formátumú alaplap Celeron N3150-es SoC egység köré épül, ami négy darab processzormaggal rendelkezik, a rendszermemóriát pedig So-DIMM memóriafoglalatokban helyezhetjük el (2x4 GB DDR3-1600-as modult maximum). A SoC természetesen passzív hűtést kapott, így a konfiguráció tökéletesen zajmentesen működhet.

Bővítőhelyek tekintetében jól áll a termék, ugyanis a PCI Express 2.0 x1-es sloton kívül egy mSATA 6 Gbps-os slot, valamint egy mPCIe 2.0 x1-es csatoló is jelen van a fedélzeten, a klasszikus adattárolókat pedig két darab SATA 6 Gbps-os port szolgálja ki. Mivel a Celeron N3150-es SoC csak két darab SATA 6 Gbps-os portot kínál, így az mSATA bővítőhely osztozik az egyik SATA 6 Gbps-os porttal.

A beágyazott rendszerek igényeihez szabott alaplap két darab Realtek RTL8111G típusú Gigabites Ethernet porttal érkezik, audió portok tekintetében pedig egy mikrofon bemenetet és egy vonalszintű audió kimenetet kínál. Az új alaplap a D-Sub és a HDMI 1.4a típusú videó kimenet mellé egy 24-bites kétcsatornás LVDS portot is kapott, ami maximum 1920 x 1200 pixeles felbontású kijelzők meghajtására használható, maximum 60 Hz-es képfrissítési ráta mellett. A rendszer akár három megjelenítő egyidejű kezelésére is képes.

USB 3.0-s portokból négy hátlapit kapunk, a 4db USB 2.0-s portot pedig alaplapi kivezetések formájában érhetjük el. A fedélzeten van még TPM csatoló, 8 GPI és 8 GPO csatlakozó, valamint három darab RS-232-es port is – ezek közül kettőhöz extraként RS-422/485 támogatás is jár.

Az ASRock IMP-154-es deszkája kiválóan alkalmas automatizálási feladatok ellátására, de információs terminál vagy értékesítő terminál alapja úgyszintén lehet. A Mini-ITX formátumú újdonság rövidesen elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, az azonban egyelőre nem derült ki, pontosan mennyibe kerül majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward