Bővíthető kompakt folyadékhűtő szett a Raijintek-től

A 80 eurós szett 240 milliméteres hőleadó radiátorral érkezik, a csövek pedig oldható fittingekkel illeszkednek a helyükre, így a rendszer igény szerint bármikor bővíthető.

Bővíthető kompakt folyadékhűtő szett a Raijintek-től

A Raijintek bemutatta legelső kompakt folyadékhűtő szettjét, amellyel a gyártó meglehetősen erős rajtot vett a folyadékhűtő rendszerek szegmensében. A Triton névre hallgató kompakt folyadékhűtő szett minden modern processzorfoglalatra felszerelhető, összeszerelve érkezik, és hűtőteljesítményére sem lehet panasz, hiszen 240 milliméteres hőleadó radiátort alkalmaz.

Az új folyadékhűtő szettet gyártója ugyan folyadékkal feltöltve, készre szerelve dobja piacra, de a termék csöveinél roncsolás-mentesen oldható kötéseket alkalmaztak, így a szett igény szerint bővíthető, ha szükséges. Hasonló funkciót meglehetősen kevés kompakt folyadékhűtő szett kínál manapság, így ez a tulajdonság igen nagy pozitívum.

Maga a Triton folyadékhűtő szett egy réz folyadékhűtő blokkon keresztül érintkezik az adott processzor felületével, a blokk belseje pedig hatalmas hőleadó felületet képez, hiszen két csatornával rendelkezik, amelyek mikrocsatornákat alkalmaznak a még hatékonyabb hőátadás érdekében. A folyadékhűtő blokk mellett a ház egy szivattyút is tartalmaz, amely halkan, nagy teljesítmény mellett üzemel, maga a ház pedig 350 milliliteres tágulási tartályként is funkcionál, így tetején töltőnyílást is kialakítottak. A szivattyú kerámiatengellyel rendelkezik, zajszintje pedig mindössze 20 dB(A). A lapát 3000-es percenkénti fordulatszámmal üzemel, így az egység vízhozama óránként 120 liter. A 38 x 56 x 39 milliméteres szivattyú 4 wattot fogyaszt.

Az univerzális folyadékhűtő blokk igen elegáns dizájnnal rendelkezik, de talán ennél is jobb hír, hogy minden modern processzorfoglalatra passzol, így az AMD FM2+/FM2/FM1/AM3+/AM3/AM2+/AM2, illetve az Intel LGA 775/115x/1366/201x processzorfoglalataira egyaránt felszerelhető.

A processzorra szerelhető egységhez egy 275 x 120 x 32 milliméteres mérettel rendelkező, teljes egészében alumíniumból készített hőleadó radiátor csatlakozik. A radiátor tetején két darab siklócsapágyas ventilátort helyeztek el, ezek 120 milliméteres átmérővel bírnak, vastagságuk pedig 25 milliméter. A légkeverők fordulatszám-szabályzóval érkeznek, így az 1000 és 2600 RPM közötti fordulatszám-tartományban üzemelnek, zajszintjük eközben 21,6 dB(A) és 36,6 dB(A) között helyezkedik el. A légkeverők minimális léghozama 38,889 CFM, maximális fordulatszámon pedig 100,455 CFM levegőmennyiség megmozgatására képesek.

A Raijintek Triton megjelenése színezett hűtőfolyadékkal egyszerűen feldobható, amit a modderek valószínűleg meg is tesznek majd. A szett alap esetben átlátszó folyadékot alkalmaz, de a mellékelt tubusok tartalmával kék, piros vagy zöld színűre festhető. A folyadékhűtő blokkban kialakított tágulási tartály extraként még két LED-ből álló világítást is kapott, ami még figyelemfelkeltőbbé teszi a szettet.

A Triton rövidesen elérhető lesz kereskedelmi forgalomban. A termék a CaseKing kínálatában már feltűnt, ahol 79,99 eurót kérnek el érte.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward