Borderlands 3: Valószínű marad 4 fős a co-op

Bejelentés még sehol, de a fejlesztők már nyilatkozgatnak a széria jövőjének kapcsán...

Borderlands 3: Valószínű marad 4 fős a co-op

A Borderlands 3 még nem került bejelentésre, sőt, még arról sincs információnk, hogy egyáltalán fejlesztenék, de ez nem tart vissza senkit attól, hogy néhány feltevésen keresztül megpróbálja elemezni, hogy mit hozhat a jövő a széria számára.

A PAX Australián, az AusGamers arról kérdezte a Borderlands 2 kreatív fejét és vezető tervezőjét, vagyis Paul Hellquist urat, hogy mi a stúdió álláspontja a kooperatív részről. "Úgy gondolom, hogy megelőztük a korunkat azzal, hogy nagyon hamar ráeszméltünk, milyen szórakoztató közösségi élmény tud lenni a kooperatív játék. Elsők között csatlakoztunk ehhez a hullámhoz, legalábbis ebben a konzolciklusban." Arra a kérdésre, hogy kívánják-e bővíteni a létszámot a Borderlands-ben megszokott 4 főhöz képest, viszont az volt a válasz, hogy nem igazán fontolgatják a dolgot. Nagyon sokat ötletelnek a játékkal kapcsolatban, de ez nem merült fel.

Hellquist izgatott a következő generáció technikai fejlődése nyomán adódott új lehetőségek miatt is. Ha lesz új Borderlands, remélhetően megragadnak vele minden újdonságot, amit csak lehetséges. Ezek között azért nem lesz ott a 4+ fővel játszható co-op, mert olyan alacsonyan akarják tartani a szükséges hálózati sávszélt, amennyire lehetséges, annak érdekében, hogy mindenki ugyanazt a gazdag, pörgős élményt kaphassa, mint eddig. Hellquist szerint már a Borderlands 2-ben sem amiatt nem lehetett több játékos, mert a gépek teljesítménye akadályozta volna ezt, egyszerűen csak vadászták a framerate-et.

Ettől függetlenül lehetséges az is, hogy a következő generációval megoldanának minden ezzel kapcsolatos technikai problémát, de még így is vannak érveik, amik arra sarkallják őket, hogy kitartsanak a 4 fő mellett. Játékélmény szempontjából úgy érzik, hogy a 4 fővel megtalálták az ideális létszámot a játékhoz. Úgy érzik, hogy az élmény sérül, ha nagyon sokan kerülnének a csapatba. Így pont elég őrültséget nyomhatnak négy nagyon különböző személyiségű karakterrel és kasztokkal és így még pont követhető minden, ami történik.

"Aggódnánk amiatt, hogy ha felmennénk 8-ra vagy 16-ra, akkor mindenki szétszóródna és elveszne az a közelebbi kapcsolat és együttműködés, ami azelőtt kialakult a játékosok közt."

Ti mit szólnátok ahhoz, ha többen is játszhatnátok?

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward