Boltokban az első Tegra 4-es tablet

A Toshiba REGZA AT703 japánban debütált, és erre a vártnál valamivel korábban került sor. A készülék ára egyelőre meglehetősen magas. 

Boltokban az első Tegra 4-es tablet

A Toshiba a várakozásokkal ellentétben nem várta meg a Tegra 4-es kézikonzol, a Shield rajtját. Előzetesen ugyanis arra lehetett számítani, hogy ez lesz az első olyan eszköz, ami az Nvidia legfrissebb chipjét használja, ám a Shield csak június 27-én válik elérhetővé (immáron 299 dollérért az eredetileg kiszabott 349 helyett).

A japán boltokban felbukkanó Toshiba AT703 minden téren kiemelkedő specifikációval bír, de az árát is meg fogják kérni. Az egész gép alapja, és egyben legfontosabb eleme a Tegra 4. Ez az Nvidia első 28 nm-es lapkája, amely már Cortex-A15-ös processzormagokra épülve kápráztatja el a felhasználókat a sebességével. A vSMP (4-PLUS-1) felépítésnek hála a 72 feldolgozós GeForce ULP grafikus egység mellett négy 1,8 GHz-es főmag és egy társprocesszor van benne - ez az energiahatékonyság felelőse. Az erős SoC 2 GB-nyi rendszermemória társaságát élvezi, a háttértár pedig 32 GB-os lett (ehhez jön még egy microSD slot is, így a helynek biztosan nem leszünk szűkében).

A készüléket egy WQXGA panellel látták el, ami 10,1 hüvelykes képátlóhoz társítja ezt a hatalmas felbontást. Az IPS megjelenítő így csaknem 300 pixelt sűrít egyetlen colra. Az előlapi kamera 1,3 megapixeles, és HD videóhívásokat folytathatunk vele, továbbá fotózáskor sem jön zavarba, ugyanis egy 8 MPixeles modult ültettek a hátlapra LED villanóval megtámogatva. A kapcsolati lehetőségek tárháza az egyetlen, ami talán a kelleténél vérszegényebb: van Bluetooth 4.0 és 802.11 b/g/n/ac-s Wi-Fi, de semmilyen egyéb extráról nem esett szó. Az Android 4.2-t futtató táblagép 10,5 milliméter vastag házban lakik, és 671 grammot nyom, vagyis nem éppen modellalkat a 10,1 colos mezőnyben. Vélhetően a telepe meglehetősen sok tartalékot rejt, de ennek a kapacitására sajnos nem derült fény - korábbi információk alapján 9-9,5 órás üzemidőt nyújthat az AT703.

A csomag része egy elektronikus, többfunkciós érintőtoll is, ami nagymértékben megkönnyítheti a használatot bizonyos helyzetekben. Továbbá Bluetooth-os billentyűzet is van hozzá (akkumulátort ez nem rejt), mely szintén jelentősen javíthatja a használhatóságot - az univerzalitásra így nem lehet panaszunk: rajzolhatunk vagy gépelhetünk napestig, nem fog kényelmetlenné válni a gép.

A Toshiba REGZA AT703 Európában és más régiókban is hamarosan elérhető lesz, tehát nem kell attól félni, hogy egy japán-exkluzív gépről van szó. Errefelé azonban már Excite Write néven kell majd keresni a polcokon. Az ára 89800 japán jen, ami átszámítva valamivel több mint 900 dollárnak felel meg. Ez elsőre bizony soknak tűnik, de a szigetországot némi túlárazottság jellemzi általában, így van némi remény, hogy ebbe a régióba kicsit szolidabb árat kaphat a tábla. Plusz azért azt sem szabad elfelejteni, hogy meglehetősen tele van a Toshiba gépének a doboza kiegészítőkkel.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward