BlackBerry 9720 - négysoros QWERTY megfizethetőbb áron

A BlackBerry továbbra sem feledkezik meg azokról, akik a BB 7 oprendszerrel élték az életüket hosszú évekig. Nekik és a fiataloknak készült a QWERTY billentyűs újdonság.

BlackBerry 9720 - négysoros QWERTY megfizethetőbb áron

A BlackBerry számára minden vásárló kiemelten fontos most, és ezt szem előtt tartva nem vetik el teljesen a régi rendszeren való fejlesztéseket sem. Hiába, hogy a vízcsapból is a BlackBerry 10 folyik már, szem előtt tartják, hogy továbbra is rengetegen használják a BlackBerry 7-et és az ezzel felruházott telefonokat olcsóbban is lehet adni a kisebb hardverigény miatt.

A készülék azok mellett, akik már korábban is ehhez a konstrukcióhoz szoktak, a billentyűhuszár fiatalokat kívánja célba venni, akiknek a mostanra alapvetővé vált közösségi hálózatok használatán túl nem igazán van másra igényük. A hardveres QWERTY billentyűzet nagy fegyver lehet a BlackBerry 9720 neve mellett, hiszen az ilyet továbbra sem képes egyetlen virtuális megoldás sem überelni, és az érintőkijelzős mobilok terjedésével egyre kevesebbszer találkozunk ilyennel. Az eddigi legolcsóbb hasonló felépítésű BlackBerry 10-es gép, a Q5 pedig továbbra is túlságosan drága játékszer, függetlenül attól, hogy nem a csúcsra szánták.

A BlackBerry legújabb üdvöskéjének kijelzője 2,8 hüvelykes lesz, HVGA (320 x 480) felbontással fog dolgozni és reagál majd az érintéseinkre - arról nem esett szó, hogy kapacitív egységről beszélhetünk-e, avagy sem. A bekapcsolást követően a mai szemmel eléggé apró panelen a BB 7 OS rajzolódik ki, illetve annak a legfrissebb, 7.1-es verziója. A mostanra kiöregedett rendszer alkalmazása egyébként senkit nem érhetett igazán meglepetésként, hiszen a vállalat többször is hangoztatta, hogy olcsó modellekkel a jövőben is be fogják ezt vetni. A szerkezet tárhelye 512 MB-os, ami nem sok, de megtoldható microSD kártyával, mellyel egyszerűen elháríthatóak a tárolási gondok. A kapcsolati lehetőségei között HSPA modem, Wi-Fi 802.11 b/g/n minősítéssel, Bluetooth 2.1 modul és FM rádió húzta meg magát.

Az érkezőben levő új vas főbb feladatai között van a hamarosan Androidon és iOS-en is elérhető BBM üzenetküldő platform használatának kiterjesztése (dedikált gombot is kapott). Az eszköz az 1450 mAh-s akkumulátor nyújtotta üzemidővel is kitűnhet a mostani mezőnyből. Ez már egy kellemes kapacitású egység, ha a hardver éhségéből indulunk ki: egy 806 MHz-es chip (Marvell Tavor MG1) dolgozik a telefonban 512 MB-nyi rendszermemóriával megtoldva. A belbecs tehát szinte éppen olyan, mint két éve, mikor még a BB 7 OS bőszen terjeszkedett többek közt a Bold Touch 9900-zal. A világ azóta nagyot változott a piaci igényeket tekintve, de a letisztult BlackBerry igényei cseppet sem nőttek. A sebességre a szerény körítés mellett sem lesz panasz.

A BlackBerry 9720 a gyártó közleménye alapján elsősorban az fejlődő területeket veszi majd célba. Bevetésre kerül Ázsiában, Latin-Amerikában, Európában és a Közel-Keleten is. A régi köntösbe öltöztetett újdonság árával kapcsolatban egyelőre nem foglaltak állást, de minden bizonnyal a BlackBerry Q5 alá fog érkezni. Összesen öt különböző színben lesz megvásárolható: fekete, fehér, kék, rózsaszín és lila van a palettán. A 9720 a sajtóközlemény szerint tökéletes választás lehet azoknak, akik egy feature phone, vagy valamilyen belépő androidos vagy Windows Phone-os modellről szeretnének váltani (ennek a kijelentésnek a második felével azért megvárnánk az első teszteket).

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward