Bináris hírességeket is bevet a japán kormány a Covid-19 megelőzésének érdekében

Bináris hírességeket is bevet a japán kormány a Covid-19 megelőzésének érdekében

Az álhírek rohamos terjedése egyre több országban jelent veszélyt, hiszen egy-egy hamis hír akár teljesen szabotálhatja a kormányoknak a megelőzések érdekében tett lépéséit. Ezek közül a legveszélyesebbek talán a Facebook csoportokon belül és az áldozatokon nyerészkedő önjelölt természetgyógyászok oldalain terjednek rohamos sebességgel.

Éppen ezért fontos, hogy olyan emberek szólaljanak fel az ügy érdekében, akik nagy befolyással rendelkeznek, bíznak bennük az emberek, vagyis hitelesek legyenek. 

Sokan talán nem tudják, de Japánban az egyik legnagyobb popsztárja még csak nem is ember, még csak nem is élőlény, hanem egy virtuális énekes, Hatsune Miku. A beszédszintetizátorból megszületett bináris sztárt ezúttal felkérték arra, hogy ejtsen meg pár szót az elkerülhető COVID-19 fertőzések megállításának érdekében.

Pepper szintén nem tekinthető átlagos hírességnek, ő ugyanis egy barátságos robot, akivel kávézókban vagy nagyobb áruházakban találkozhatunk Japánban.

Ő szintén felajánlja a segítségét a Covid elleni harcban és mivel robotként nem fertőződhet meg, minden tőle telhetőt meg fog tenni annak érdekében, hogy segítse megállítani a fertőzéseket.

Természetesen valós személyek is részt vesznek a kampányban, de mindenképpen érdekes látni, hogy milyen érdekes módját választják a kommunikációnak annak érdekében, hogy mindenkihez eljusson az üzenet.

Magyarországon továbbra is a koronavirus.gov.hu a hivatalos tájékozódási forrás a vírussal kapcsolatos információk tekintetében, de az iPon.hu oldal is számtalan érdekességet tartogat a témában.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap