Beszigorít a WhatsApp a koronavírus miatt

A cég fokozatosan lekorlátozza az üzenettovábbítási lehetőséget a mostani 5 főről egyszerre egy beszélgetőpartnerre.

Beszigorít a WhatsApp a koronavírus miatt

A WhatsApp az egyik legideálisabb felület volt néhány évvel ezelőtt az álhírek terjesztésére, de a fejlesztők szép lassan tettek arról, hogy ez megváltozzon. Most pedig, a koronavírus elleni harc keretében a cég még tovább megy, újabb korlátozást vezet be.

Mivel a WhatsApp ideális volt arra, hogy egy üzenetet pillanatok alatt több ezer emberhez jutassanak el a felhasználók, így sokan használták valótlan információk terjesztésére, a felhasználók megvezetésére. Éppen ezért 2018-ban a cég bevezette, hogy minden olyan üzentet, amit gyors továbbítással küldenek el, megbélyegezett egy „továbbított” címkével. Ezt követően pedig azt is bevezette, hogy maximum 5 személynek lehet egyszerre továbbítani az üzeneteket, nem több száznak.

Ezúttal pedig arról számolhatunk be, hogy a felhasználók megtévesztésének megelőzése érdekében a WhatsApp már arról határozott, hogy az üzenetküldés tekintetében egy újabb korlátot vezet be. Illetve egészen pontosan a meglévő szabályozáson szigorít tovább. Ugyanis fokozatosan lekorlátozza az üzenettovábbítási lehetőséget a mostani 5 főről egyszerre egy beszélgetőpartnerre.

Galéria megnyitása

Ez persze nem jelenti azt, hogy a WhatsApp esetében ne lehetne továbbra is hamis információkat, állhíreket terjeszteni. Viszont ez sokkal lassabban megy majd azoknak, akik esetleg erre adják a fejüket. A WhatsAppot egyébként már kifejezetten kérték arra, hogy próbáljon újabb lépéseket tenni ezen az úton, szóval a mostani korlátozás annak szólhat, hogy a vállalat szeretne megfelelni a hatóságok akaratának.

A WhatsApp korábbi korlátozása állítólag azt eredményezte, hogy a globális üzenettovábbítás 25%-kal zuhant meg. Szóval ez a mostani lépés sem marad majd eredménytelen nagy valószínűséggel. Még tovább csökkenhet az üzenettovábbítás népszerűsége, és ezzel együtt lassulhat az állhírek terjedése.

A Facebook irányítása alatt működő üzenetküldő egyébként már több lépéssel is próbált tenni azért, hogy az embereket tájékoztatta a COVID-19 járvánnyal kapcsolatosan, és valós információkkal lássa el. Együtt dolgozik a WhatsApp néhány kormánnyal, az Egészségügyi Világszervezettel, számos non-profit szervezettel, és más érintettekkel. És sokan fogják üdvözölni a WhatsApp legfrissebb lépését.

Azt nem lehet tudni, hogy időszakos lesz-e a mostani korlátozása a WhatsAppnak, vagy már sosem fogja visszaállítani még az egyszerre 5 fő részére történő üzenettovábbítást sem a vállalat.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap