Beszédből is ért majd a Windows 10, hála Cortanának

Cortana megmondja, milyen az időjárás éppen, hol a legközelebbi Starbucks, de arra is képes, hogy Skype hívást kezdeményezzen, ha kérjük.

Beszédből is ért majd a Windows 10, hála Cortanának

A Microsoft Cortana névre keresztelt digitális asszisztense a Windows Phone 8.1-es kiadásában debütált az idén tavasszal. Cortana a jelek szerint Windows 10 alatt is feltűnik majd. A WinBeta munkatársai egy videó keretén belül mutatták be, mit kínál a digitális asszisztens a Windows 10 bemutató kiadásában, asztali konfiguráción.

Cortana Windows 10-es változata már most is rendkívül okosnak és hasznosnak tűnik, ám azt feltétlenül ki kell emelni, hogy a felhasználói kezelőfelület még nem végleges, ugyanis a fejlesztők még csak most kezdik el kitalálni, milyen szolgáltatásokat nyújtson a digitális asszisztens PC-n, illetve azt is, milyen formában jelenjen meg. A Cortana szolgáltatás alapját egy fejlett beszédfelismerő szoftver adja.

A próbák alapján Cortana nagyrészt már most képes teljesíteni mindazokat a feladatokat, amelyeket Windows Phone 8.1 alatti kiadásánál már megszokhattunk: a Skype hívások menedzselésére és különböző alkalmazások elindítására éppúgy használható, mint zenelejátszás-vezérlésre, időjárás-jelentésre, emlékeztetők és naptárbejegyzések kezelésére, ébresztés beállítására, jegyzetek létrehozására, valamint keresésre is. Persze működése nem zökkenőmentes, hibák még előfordulhatnak, de ez persze nem is meglepő egy fejlesztés alatt álló szolgáltatás esetében.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward