Bemutatkoztak a VAIO Fit és a VAIO Fit E noteszek is

Az új noteszgépek remek felszereltségükkel és kedvező árukkal próbálnak hódítani a noteszgépek piacán.

Bemutatkoztak a VAIO Fit és a VAIO Fit E noteszek is

A VAIO Pro 13 mellett a Sony VAIO Fit, illetve VAIO Fit E sorozatú noteszgépeket is bemutatott. A vállalat legújabb noteszgép sorozatát a letisztult formavilág, az egyszerű kezelhetőség és az erőteljes hangzás jellemzi. Az újdonságok tervezésekor a Sony mérnökei az audiovizuális élmény maximalizálását tűzték ki célul, így a termékekben a Sony tiszta hangzásért felelős ClearAudio+ technológiája, a díjnyertes Exmor R CMOS képszenzorja, valamint a kiemelkedően hosszú üzemidőt biztosító Nvidia Optimus technológia is helyet kapott.

Utóbbiból következik, hogy az új notebookok nem csak Intel HD Graphics sorozatú IGP-t, hanem egy Nvidia GeForce 700M sorozatú videokártyát is tartalmaznak. Persze utóbbi kijelentés a VAIO Fit 14E-re, illetve a legolcsóbb VAIO Fit 15E modellre nem igaz, azok ugyanis csak Intel HD Graphics sorozatú videó vezérlőt kínálnak, mobil videokártyát nem.

VAIO Fit 15

Ez a noteszgép letisztult, elegáns dizájnjával és remek felszereltségével próbál hódítani. A szálcsiszolt alumínium borítással és lekerekített sarkokkal büszkélkedő noteszgép kellemes jelenségnek mondható. A fedlapot gyémánttal vésett VAIO logó díszíti, a fedlap másik oldalán pedig egy 15,5 colos képátlójú, Full HD natív felbontás mellett üzemelő érintőkijelző teljesít szolgálatot. Az elegáns ház belsejében Intel Core i5-3337U processzor rejtőzik, amely még az Ivy Bridge architektúrára alapoz, így az alaplap hetes sorozatú lapkakészlet köré épül. Rendszermemóriából nem kevesebb, mint 8 GB-nyi DDR3-as RAM áll rendelkezésre, az adattároló szerepét pedig egy hibrid rendszer tölti be, ami 8 GB-nyi NAND Flash tárhelyből és egy 750 GB-os merevlemezből áll. Utóbbihoz rázkódás elleni védelem is jár. A sorból persze az optikai meghajtó sem hiányzik, ami jelen esetben nem más, mint egy DVD SuperMulti egység.

A VAIO Fit 15 a processzorban lapuló Intel HD Graphics 4000-es IGP mellett egy GeForce GT 735M típusú mobil videokártyát is tartalmaz. A két videó vezérlő között az Nvidia Optimus technológiájával tud automatikusan, a felhasználó számára észrevétlenül váltogatni a rendszer attól függően, hogy éppen melyik egység használata kifizetődőbb. A rendszer a felsoroltakon kívül 802.11b/g/n típusú WiFi adaptert is tartalmaz, sőt, még NFC támogatást is kínál, így az NFC támogatással ellátott eszközökhöz - azaz a vezeték nélküli fejhallgatókhoz, a televíziókhoz, illetve az erősítőkhöz - egyetlen érintéssel csatlakoztatható a noteszgép. A széles spektrumú, tiszta hangzásról most is a ClearAudio+ technológia, illetve a beépített nagyméretű hangszórók gondoskodnak, a HD felbontásban történő videó telefonálás pedig az Exmor R alapú webkamera segítségével valósítható meg.

Extra, hogy az ezüstben érkező VAIO Fit 15 mellé a Sony Imagination Studio VAIO Edition szoftvercsomag is jár, ami négy speciális szerkesztőprogramot foglal magában. Ezek között a videofelvételek szerkesztéséért felelős Movie Studio Platinum, a hangfelvételek szerkesztését lehetővé tévő Acid Music Studio, illetve a Sound Forge Audio Studio, valamint a professzionális DVD lemezek készítésére használható DVD Architect Studio sorakozik. A gép ára 300 000 forint lesz.

VAIO Fit 14E és VAIO Fit 15E

VAIO Fit 14E
VAIO Fit 14E

A VAIO Fit 15 mellett két VAIO Fit E sorozatú noteszgép is érkezik, amelyek sorrendben a VAIO Fit 14E, illetve a VAIO Fit 15E nevet kapták. Utóbbi háromféle kiszerelésben kerül az üzletek polcaira és két nagyméretű beépített hangszórója mellé még beépített mélynyomót is kínál.

VAIO Fit 15E
VAIO Fit 15E

A VAIO Fit E család tagjai kedvező árukkal és remek felszereltségükkel hódítanak majd a noteszgépek piacán. A termékek tulajdonságait az alábbi táblázatban foglaltuk össze.

A VAIO Fit E család tagjainak tulajdonságai. A táblázat nagyítható!
A VAIO Fit E család tagjainak tulajdonságai. A táblázat nagyítható!

A Sony VAIO Fit és VAIO Fit E sorozatú noteszgépei június végétől kezdve lesznek elérhetőek kereskedelmi forgalomban, méghozzá kedvező árakon. A mélynyomó nélkül érkező Fit 14E ára 155 000 forint lesz, a 15 colos modelleké pedig 160 000 forinttól 240 000 forintig terjed, konfigurációtól függően.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward