Bemutatkozott a legújabb Killer sorozatú hálózati vezérlő

A fejlesztő Rivet szerint ezzel lerakták a legfejlettebb chipet az asztalra, ami jelenleg kapható a piacon.

Bemutatkozott a legújabb Killer sorozatú hálózati vezérlő

A Killer sorozatú hálózati vezérlők a prémium és a gamer alaplapokon szoktak feltűnni, és igazából kevés versenytársuk akad. Nos, most még talán annyi sem lesz, mert a fejlesztést végző Rivet emelte a tétet, és bemutatta a legújabb, E2400-as Killer vezérlőt, ami magával hozza az Advanced Stream Detect technológia 2.0-s változatát is.

A Killer vezérlők elemzik, és prioritások szerint rendezik a különböző adatfolyamokat. Az E2400 az eddigi négy helyett immár hat prioritás szintet különböztet meg egymástól, miközben piacvezető teljesítménye van, így a késleltetése minimális. A Rivet szerint 50%-ot vernek a konkurenciára, ha csak egy applikáció használja a hálózatot, és akár 10x jobbak is lehetnek multitasking esetén.

Érdekesség, hogy az E2400 képes együtt dolgozni vezeték nélküli Killer vezérlőkkel is a DoubleShot Pro technológiának hála, ami egyszerre használja mindkét hálózati vezérlőt, sőt, a vezetékesből akár kettőt is képes bevetni (DoubleShot-X3 Pro). Ilyenkor a magas prioritású folyamok kapják a leggyorsabb adatkapcsolatot, a közepes prioritáson lévők a második vezérlőn keresztül mennek, míg a legalacsonyabb prioritással rendelkezőknek be kell érniük a leglassabb kapcsolattal, ami ebben az esetben a vezeték nélküli. Két gigabites vezetékes, és egy 867MBites vezeték nélküli hálókártya kapcsolható így össze, tehát a maximális kihasználható sávszélesség 2867Mbit.

A Killer E2400-as hálózati vezérlő már fel is tűnt néhány Gigabyte és MSI alaplapon. Az MSI Z170A GAMING M9-en a Doubleshot Próval karöltve, míg az X99 GODLIKE GAMING-en a jelenlegi maximum csücsül: két E2400-as és egy Wireless-AC 1535-ös vezérlő. A Gigabytenak a Z170X-Gaming 7 és Gaming GT alaplapjain lesz egy-egy E2400-as, a Gaming G1-en pedig már a GODLIKE-on látott trió gondoskodik a hálózati adatforgalomról.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward