Bemutatkozott a Galaxy On5 Pro és On7 Pro párosa

A Samsung új okostelefonjai abszolút megfizethető áron érkeznek, és egészen kiegyensúlyozott képességekkel bírnak.

Bemutatkozott a Galaxy On5 Pro és On7 Pro párosa

Tavaly októberben kart karba öltve rajtolt el a Galaxy On5 és On7 okostelefon, most pedig ugyanígy érkeztek meg ezeknek a Pro változatai, a Galaxy On5 Pro és a Galaxy On7 Pro. Az újdonságok a középkategóriába fognak besorolni, annak is az alsóbb árszegmensébe, így sok vásárlónál kerülhetnek képbe.

Az új Galaxy modellek között felfedezhető lesz némi összhang, de valójában egészen sok eltérést lehet majd megfigyelni, így a bemutatást is érdemesebb két részletre bontani. Kezdésnek viszont vegyünk egy pár olyan jellemvonást, ami valóban meghatározó, és még közös is a két okostelefon esetében. Az első ilyen a dizájn. Mind a Galaxy On5 Pro, mind pedig a Galaxy On7 Pro ugyanolyan vonalvezetéssel érkezik, csak más méretben. A készülékek egy lecsapott sarkú fémes keret, valamint egy erősen textúrázott, bőrmintás hátlap jellemzi – és persze megfigyelhetőek rajtuk a tipikus Samsung elemek is, szóval le sem tagadhatnák a származásukat. Az eszközök fekete és arany színben kerülnek majd bevetésre. Fontos kiemelni, hogy mind a kettőn az Android 6.0 operációs rendszer teljesít majd szolgálatot, és persze a TouchWiz grafikus felhasználói felület is azonos rajtuk, ami azt jelenti, hogy a hozzáadott alkalmazások és egyéb tartalmak is meg fognak egyezni. Szóval a szoftveres oldalukat tekintve azonos lesz a Galaxy On5 Pro és a Galaxy On7 Pro.

Samsung Galaxy On5 Pro

Samsung Galaxy On5 Pro

Értelemszerűen a Galaxy On5 Pro lesz a szerényebb konstrukció. Ez a mobiltelefon egy 5 hüvelykes megjelenítővel ellátva érkezik, ami 1280 x 720 képpontos felbontással szolgál. Bár a Samsung gőzerővel tolja a Super AMOLED szekerét, ez a szerkezet csak egy TFT kijelzővel lett ellátva – arra nem is tért ki a dél-koreai alakulat, hogy pontosan milyen technológiát használ. A készülék kettő kamerát kapott, egy elől, egy pedig hátul figyel. A frontkamera természetesen már alkalmas lesz a videóhívások bonyolítása mellett önarcképek készítésére is, egy 5 megapixeles egységről beszélhetünk, amihez egy F/2.2-es apertúrájú lencse tartozik. A főkamera már egy fokkal komolyabbnak ígérkezik, de túl magasra még ennél sem került a léc: egy 8 MPixeles képalkotóról beszélhetünk, ami Full HD minőségű videók megörökítésére lesz alkalmas. Ezt a kamerát is F/2.2-es optikával toldották meg a szakemberek, de ehhez már tartozik egy LED-es villanó is, melynek köszönhetően akár sötét helyeken is munkára lehet majd fogni a Galaxy On5 Prót.

A kisebbik újdonság egy saját gyártású, Samsung központi chippel érkezik. Az Exynos 3475 található benne, ami 1,3 GHz-es órajelen üzemelő Cortex-A53 processzormagoknak, továbbá egy Mali-T720 integrált grafikus vezérlőnek ad otthont. A rendszermemória 2 GB-os méretben képviselteti magát a mobilban, a háttértár mérete pedig 16 GB-ra lett szabva; bővítési lehetőség van, így ez utóbbit bármikor fentebb lehet tornászni. A kapcsolati képességek terén ki lehet emelni a 4G LTE hálózati modemet, ami már a VoLTE-vel is boldogulni fog, továbbá van még benne 802.11 a/b/g/n Wi-Fi, Bluetooth 4.1 modul és A-GPS vevő, ami a GLONASS műholdakra is „hallgathat”. A Galaxy On5 Pro Dual-SIM támogatással érkezik, így még több érdeklődő számára lehet vonzó. Az okostelefon 142,3 x 72,1 x 8,5 milliméteres házban lakik, a tömege pedig 149 gramm, ami viszonylag sok egy ekkora eszközhöz mérten. Sajnos nem a meghízott telep számlájára lehet írni a némileg nagyobb tömeget, ugyanis egy átlagos, 2600 mAh-s akkumulátor lapul a hátlapja mögött.

Samsung Galaxy On7 Pro

Samsung Galaxy On7 Pro

A Galaxy On7 Pro már egy phabletnek „gúnyolható” konstrukció az 5,5 hüvelykes megjelenítőjének köszönhetően. Ez azoknak lehet jobb választás, akik már aránylag sok multimédiás tartalmat fogyasztanak a mobiljukon. A panel felbontása ugyan itt is csak 720p-s, de ez a mindennapos használat során még megfelelő képminőséget garantál – persze a pixelvadászok biztosan sikerrel járhatnak, ha közelebbről is szemügyre veszik az egységet. Ezúttal sem derült ki egyébként, hogy milyen technológiát használ a kijelző, csak sejthetjük, hogy IPS-ről van szó. Az előlapi kamera ugyanaz, mint a Galaxy On5 Pro esetében, tehát 5 megapixeles fényképek megörökítésére képes és F/2.2-es rekesznyílással dolgozik. A főkamera azonban már sokkal jobb lett, jelen esetben már egy 13 megapixeles egységről beszélhetünk, ami LED-es segédfénnyel és F/2.1-es lencserendszerrel felvértezve áll csatasorba. Ha videózásról van szó, akkor 1080p támogatást tud biztosítani a szerkezet.

A motorteret itt már egy Qualcomm lapka bérelte ki, a Snapdragon 410 szériás MSM8916 fedezhető fel benne. Ez a központi chip már kismillió gépezetben megfordult az elmúlt évek során, a négy Cortex-A53 magjával az operációs rendszert és az egyszerűbb alkalmazásokat már gondtalanul tudja majd mozgatni, és mivel csak HD kijelzőt kell mozgatni, még az Adreno 306 IGP is bírhatja a tempót a szolidabb játékokban. A rendszernek 2 GB-nyi memória áll majd a rendelkezésére, ami éppen elegendő lehet a gondtalan használathoz. A háttértár bővíthető, alapjáraton pedig 16 GB-os kapacitást nyújt. A kapcsolati opciók között van négyes kategóriájú 4G LTE modem, 802.11 a/b/g/n WLAN, A-GPS vevő GLONASS-szal megtoldva és Bluetooth 4.1 modul is akad. A mobil kettő SIM befogatására lett felkészítve, ami sokaknak lehet fontos szempont. Ez a masina már 151,8 x 77,5 x 8,2 milliméteres vonalakkal rajzolható körül, a tömege pedig eléri a 172 grammot, tehát ez is rendesen húzza majd a felhasználója zsebét. Ezúttal egy 3000 mAh-s akkumulátor felel az energiaellátásért, ami átlagos üzemidőt feltételez – erre vonatkozó adatokkal nem szolgált a Samsung.

A Samsung Galaxy On5 Pro és a Galaxy On7 Pro Indiában kezdte meg a pályafutását, ami napjainkban a világ egyik legdinamikusabban növekvő piaca. A készülékek párosa 9200 és 11200 rúpiás áron került az Amazon kínálatába, ez pedig azt jelenti, hogy átszámítva nagyjából 140 és 170 dolláros összeget kell értük leszurkolni. Arról egyelőre nincs információnk, hogy más régiókban mikor bukkanhatnak fel az újdonságok.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward