Bemutatkozik a RoG Strix alaplapcsalád első B365 Express alapú tagja

A RoG Strix sorozatot erősítő alaplap mindent tartalmaz, amire egy gamer PC esetében szükség lehet.

Bemutatkozik a RoG Strix alaplapcsalád első B365 Express alapú tagja

Az ASUS egy új gamer alaplapot mutatott be, ami a B360 Express helyére érkező B365 Express lapkakészlet köré épül. Az első RoG Strix sorozatú B365-ös újdonság elsősorban azoknak a játékosoknak ajánlható, akik sem processzor-, sem pedig memória-tuningban nem gondolkodnak, ezekre ugyanis nincs mód az új lapkakészlettel szerelt alaplapoknál. A felszereltségre azonban így sem lehet panasz, hiszen a microATX formátumú alaplap mindennel rendelkezik, amire egy jól felszerelt gamer PC esetében csak szükség lehet.

Galéria megnyitása

A 24,4 x 24,4 centiméteres alapterülettel rendelkező újdonság a 8. és a 9. generációs Intel Core sorozatú processzorokat fogadja, valamint az ebbe a generációba tartozó Celeron és Pentium processzorokat is támogatja. A tápellátást egy 24-tűs ATX és egy 8-tűs EPS tápcsatlakozón keresztül biztosíthatjuk, maga a VRM áramkör pedig 7+2 tápfázist kínál a processzor és a memóriamodulok számára. És természetesen a passzív hűtés sem hiányzik róla. Az LGA-1151v2 processzorfoglalat négy darab DDR4-es memóriafoglalattal van összeköttetésben, amelyekben maximum 64 GB-nyi DDR4-2667 MHz-es fedélzeti memória kaphat helyet, méghozzá akár XMP 2.0-s profilokkal együtt is.

Galéria megnyitása

A formátum korlátai miatt most csak egy PCI Express 3.0 x16-os slotot kapunk, amely mellé egy második PCI Express 3.0 x16-os foglalat is társul, de az már csak x4-es sávszélességgel van felvértezve. A sort ezen a téren egy PCI Express 3.0 x1-es foglalat zárja, ami zárt végű kivitelben érkezik. A slotok közé egy  E-key típusú M.2-es foglalat is került, ami a WiFi és Bluetooth vezérlővel ellátott kártyákat szolgálja ki. Ha viszont ebbe a foglalatba kártya kerül, a második PCI Express 3.0 x16-os slot sávszélessége x4-ről x2-re csökken.

Galéria megnyitása

Az adattárolókat két darab M.2-2280-as foglalat várja, amelyek közül a felső PCI Express 3.0 x4-es és SATA 6 Gbps-os meghajtókat egyaránt támogat, a második azonban már csak PCI Express 3.0 x4-es támogatással rendelkezik. Fontos, hogy ha a felső M.2-2280-as slotba SATA 6 Gbps-os SSD kártya kerül, akkor az egyes SATA 6 Gbps-os portot letiltja a rendszer. SATA 6 Gbps-os portból egyébként összesen hatot kapunk, természetesen RAID 0,1,5 és 10 támogatással karöltve.

Galéria megnyitása

Az új alaplap RoG GameFirst technológiával felvértezett Intel I219V típusú Gigabites Ethernet porttal érkezik, audió vezérlőből pedig egy Realtek ALC S1220A alapokra építkező RoG SupremeFX típusú megoldást kapott, ami optikai audió kimenettel, LED-es világítással, EMI védőborítással, leválasztott földeléssel, valamint japán gyártmányú prémium audió kondenzátorokkal és két műveleti erősítővel is rendelkezik. Egyébként színes világítást maga az alaplap is kapott, amihez ráadásul Aura SYNC támogatás is jár, így a kompatibilis hardverekkel könnyedén szinkronizálhatjuk az alaplap világítását.

Galéria megnyitása

A hátlapra összesen négy darab USB 3.1 Gen1 sorozatú Type-A csatlakozó, valamint két darab USB 2.0-s port került, de az alaplapi tüskesorok jóvoltából további két USB 3.1 Gen1-es, valamint négy USB 2.0-s porthoz juthatunk. A hátoldalon az optikai audió kimeneten és az említett USB portokon kívül 5 darab 3,5 milliméteres Jack Audió csatlakozót, egy RJ-45-ös portot, egy HDMI és egy Dual-Link DVI videó kimenetet, valamint egy PS/2-es portot egyaránt találunk.

Galéria megnyitása

Érdekesség lehet még, hogy az alaplap tartalmaz egy Aura RGB Strip tüskesort, TPM tüskesort, COM tüskesort, valamint egy AAFP csatlakozót is. A BIOS szerepét ezúttal egyetlen 128 Mb-es Flash ROM tölti be, ami természetesen UEFI alapú firmware-nek ad otthont.

Galéria megnyitása

Az új alaplap rövidesen megjelenhet kereskedelmi forgalomban, ára 100 dollár körül helyezkedhet el.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward