Bemutatkozik a Google Maps for Mobile 5

Bemutatkozik a Google Maps for Mobile 5

A Google nem sokkal azután, hogy lerántotta a leplet az Android 2.3-as kiadásáról, amely Gingerbread kódnéven kerül forgalomba, bemutatta a Google Maps for Mobile névre keresztelt navigációs szoftverének legfrissebb változatát is, amely számos újítással próbálja könnyebbé varázsolni a felhasználók navigációval kapcsolatos mindennapi teendőit.

A Google for Mobile 5-ös kiadásának egyik legnagyobb újítása a megjelenítés: mostantól nem 2D-s képeket láthatunk majd magunk előtt, hanem vektorokból felépített városrészeket, amelyek nem csak hogy gyorsabban betöltődnek majd, de a velük végzendő műveletek is sokkal zökkenőmentesebbek lesznek. A térkép ennek a módszernek köszönhetően könnyebben nagyítható és kicsinyíthető, illetve mozgatható is. A szoftver 3D-s nézetet is tartalmaz és több mint 100 város esetében képes ábrázolni a környezetben található épületek 3D-s képét a térképen. A kor követelményeihez híven az új változat multitouch támogatással is fel vna vértezve, így a térkép kicsinyítése és a nagyítása egyszerűen, két ujjal kivitelezhető, amennyiben az adott okostelefon is támogatja ezt a funkciót.

Fontos újítás az is, hogy a szoftver offline módot is kínál. A funkció a gyakran igénybevett útvonalak esetében működik, így ha megszakad a kapcsolat, akkor is folytatódhat a navigálás. A Google Maps for Mobile 5 legtöbb újítását támogatják a modern Androidos okostelefonok, de egyes funkciók csak az adott modell képességeitől függően érhetőek el. A Motorola Droid óta megjelent Androidos modellek képesek kihasználni az új szoftver funkcióinak többségét. A Nexus One például elegendő teljesítményt kínál a 3D rendereléshez, de multitouch hiányában a többérintéses technológiára támaszkodó térképvezérlést sajnos nem lehet vele használni.

A Google illetékesei már összeállítottak egy listát arról, hogy melyek azok az Androidos okostelefonok, amelyek a Google Maps for Mobil 5-ös kiadásának minden funkcióját támogatják, a lista az alábbiakban olvasható. A szoftver új kiadása a napokban válik elérhetővé, egyelőre csak Androidra.

 

[list type="unordered"]

[*]Galaxy S

[*]Droid

[*]Droid X

[*]Droid 2

[*]Droid Incredible

[*]Evo

[*]Nexus S

[*]G2

[/list]

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward