Befutott a Fitbit Versa 2, és még edző is járhat hozzá

A Fitbit ezúttal egy remek okosórán túl egy érdekes új szolgáltatást is beharangozott.

Befutott a Fitbit Versa 2, és még edző is járhat hozzá

Az egészséges életmód és a sportolás a kezdetek óta hangsúlyos a Fitbitnél, és ennek jegyében szoktak létrejönni a vállalat kiegészítői, és a Versa 2 esetében is ez érződik. Az új okosóra mellett pedig a vállalat bejelentette a Fitbit Premium szolgáltatást, melynek keretében profik adhatnak majd tanácsokat az eszköztulajdonosok számára.

Fitbit Versa 2

Galéria megnyitása

A Versa révén egészen szép sikert ért el a Fitbit, lassítani tudta a korábbi mélyrepülését, így minden bizonnyal szép reményekkel telve rukkolt most elő az utóddal a vállalat. A Versa 2 egy AMOLED technológiás megjelenítőt kapott, ami érintésérzékeny és 300 x 300 pixeles a felbontása, valamint azt is ki kell még ennek kapcsán emelni, hogy a fényereje közvetlen napsütésnél is elegendő lesz, minden helyzetben jól olvasható marad. Gomb már csak egy van a tokozáson, és azt pedig lehet programozni. A szoftveres oldalon az operációs rendszer maradt, de vannak újítások. Biztosított már a Spotify integráció, és fontos az is, hogy van már Amazon Alexa digitális asszisztens, aminek lehet hangutasításokat adni. Éjszaka alvási pontokat fognak kapni az emberek, ami mutatni fogja az alvásminőségüket, az ébresztés pedig intelligens lesz, olyankor fogja az óra felkelteni a viselőjét, mikor a legideálisabb az időpont.

Galéria megnyitása

Annak érdekében, hogy az új funkciókkal is gyors maradjon az eszköz, a korábbinál izmosabb processzort vonultat fel. A beépített adattárolója nagyjából 300 zene offline hordozására alkalmas. A mozgási szenzorok terén jól áll a Versa 2, van benne egyebek mellett egy háromtengelyes gyorsulásmérő, ezen felül pedig számolni lehet magasságmérővel, fényszenzorral és a pulzus (PurePulse), valamint a véroxigén szintjének a mérése sem okoz problémát a számára. A rezgőmotornak köszönhetően biztosan tudja majd jelezni a friss értesítések érkezését. Az okosóra magában foglal egy 802.11 a/b/g/n szabványoknak megfelelő Wi-Fi-t, Bluetooth modult, és NFC chipet is. Szóval akár fizetéskor is lehet majd használni a Versa 2-t, ezt a Fitbit Pay szolgáltatáson keresztül lehet megoldani. GPS továbbra sincs beépített, csak az applikációja képes felhasználni a mobil GPS-ét, de ha a felhasználó nem viszi magával az okostelefonját, akkor nem tud gondoskodni a nyomkövetésről.

Galéria megnyitása

Több színben elérhető lesz gyárilag a kiegészítő, és a szíjának a cserélésével is feldobható bármikor, akár az öltözetéshez vagy a hangulatához is igazíthatja a tulajdonosa. Készül belőle speciális kiadás is, ami extra, limitált szíjakkal fog a boltokba kerülni. Úszni is minden gond nélkül viheti majd a felhasználó a Versa 2-t, hiszen 5 ATM nyomást képes elviselni, szóval nagyjából 50 méteres mélységig kívül tartja a nedvességet a szigetelése. A készüléket többféle módban lehet majd használni, opcionálisan a folyamatosan aktív kijelzőt is be lehet kapcsolni, de az nem lesz jó hatással az üzemidőre. Normál használattal nagyjából 5 napig bírja majd egy töltéssel a szerkezet. Az újdonság használható minden iPhone-nal az iPhone 4S-től, valamint legalább az Android 5.0-t futtató mobillal.

Galéria megnyitása

A Fitbit Versa 2 már előrendelhető a vállalat hivatalos honlapján, és szeptember közepén indul a kiszállítása a tervek szerint. Az okosóra 200 dollárba fog kerülni normál esetben, a speciális kiadása pedig a plusz szíjjal 230 dollárt kóstál majd.

Fitbit Premium

Most pedig térjünk át a Fitbit Premiumra. Ez egy olyan új szolgáltatás a vállalat égisze alatt, amit külön előfizetési díj ellenében lehet igénybe venni. Ennek a keretében a mérési adatok alapján különleges tanácsokat kaphatnak majd a felhasználók arra vonatkozóan, miként tudnák javítani az életminőségüket. A Fitbit sokéves tapasztalattal rendelkezik már az egészséges életmód segítése terén, és ezt kihasználva próbál majd személyre szabott tanácsot adni mindenkinek, aki szükségét érzi ennek. Edzési tippeket, alvási és étkezési tanácsokat kaphatnak az emberek, új célokat tűzhetnek ki, friss kihívásokkal nézhetnek szembe a Fitbit Premiumnak hála. És a felhasználók visszajelzése alapján a szolgáltatás is folyamatosan fejlődni fog.

Galéria megnyitása

A Fitbit Premium szeptember során fog elindulni, és hogy mennyibe kerül? Nos, akik havonta szeretnék fizetni, azok nagyjából 10 dolláros összeggel számolhatnak, de amennyiben valakinek beválik, és hosszabb távra tervez, akkor mindenképpen megéri egy évet előre kifizetni, az ugyanis csak 80 dollárba kerül 120 helyett.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap