Bajban a The Secret World?

A norvég fejlesztőcsapat nemrég sajnos leépítésekről tett jelentést, mivel frissen megjelent MMO játéka, a The Secret World gondokkal küszködik. 

Bajban a The Secret World?

A norvég fejlesztőcsapat nemrég sajnos leépítésekről tett jelentést, mivel frissen megjelent MMO játéka, a The Secret World gondokkal küszködik. Elmondásuk szerint az elbocsátás csak átmeneti és nem adtak alább hosszútávú terveikből, minden játékuk mögött 100%-ig ott leszek.

Ebben a hónapban jött a hír, hogy kicsit módosítanak a fizetési feltételeken, mivel nem úgy megy az EA által forgalmazott játék, ahogy arra számítottak. Indulás után drámaian estek a Funcom részvényárak, amit a cég a rossz Metascore-ral magyarázott (72/100) és az eltúlzott kritikákkal.

"Igaz, vannak nagyon pozitív újságírói kritikáink, akad vegyes vagy átlagos értékelés is a különböző médiumoktól, ami aggregálva 72 pontot ad a 100-ból, ami alacsonynak mondható és nem feleltethető meg a béta alatt kapott dicséretekkel és pozitív előzetesekkel."

Ehhez tegyük azért hozzá, hogy a kezdeti béták alatt rémesen bugos volt a játék és sokan attól tartottak, hogy nem tudják majd megjelenésre gatyába rázni a játékot. Ehhez képest a mi tapasztalataink szerint jól összeszedték magukat. Persze bugmentes nem lett, de abszolút játszható lett és ha gond adódott, azonnal (5, maximum 10 percen belül) jött a segítség, ha írtunk egy GM-nek, ami igen pozitív.

A Funcom ennél fogva igencsak elégedetlen a pontokkal, különösen azért, mert egy új cím, ami nem meglévő márkára alapoz (mint mondjuk a Star Wars) az nagymértékben függ a sajtó visszajelzéseitől, hogy jó kezdeti eladásokat tudjon elérni. A Funcom ígért nagyon sok tartalomfrissítést, amiket már el is kezdtek kiadni, reméljük a leépítések nem lesznek rossz hatással ezek minőségére vagy gyakoriságára.

A remény persze még nincs veszve, a meglévő játékosok elégedettségi mutatója ugyanis magas, a Metacritices felhasználói pontszámok szignifikánsan jobbak, 8,4/10-en állnak. "Ez az amire a bétás felméréseink után számítottunk megjelenés előtt."

Ezzel együtt a visszhangok így is pozitívabbak, mint az Age of Conan esetében voltak, a játékba épített bolt is jó eredményeket produkált, mi több, a plusz tartalmak még sikeresebbek, mint várták. Remélik, hogy a stabil rajongói bázist a pozitív játékos tapasztalatok tovább szélesítik, és az MMO-nak összejön a szükséges játékosszám.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward