Baj van a Bose Sleepbuds fülhallgatóval, minden vevő visszakapja az árát

Mindent megtett a vállalat az egyedi termék javítása érdekében, de nem tudja orvosolni a hibáját.

Baj van a Bose Sleepbuds fülhallgatóval, minden vevő visszakapja az árát

A Bose nagyon sok zenei eszközt kínál a vásárlóknak, és tavaly kereskedelmi forgalomba hozta a Sleepbuds terméket, ami egészen különleges célt szolgált, de sajnos a tervezés során egy ponton olyan hibát vétett a vállalat, melyet nem tud kijavítani. Éppen ezért most hivatalos közleményt adott ki, amiben felhívta a vásárlók figyelmét arra, hogy kész mindenkitől visszavásárolni a készüléket.

Galéria megnyitása

A Sleepbuds első ránézésre olyan, mint egy teljesen vezeték nélküli, általános fülhallgató, de valójában teljesen más a feladata. Ezt azoknak találta ki a Bose, akik nem tudnak éjjelente megfelelően aludni, gondjaik vannak a pihenéssel. Alváskor kell tehát viselni a Sleepbuds kiegészítőt, és nem zene szól belőle, hanem olyan hangok, amik bizonyítottan segítenek az ellazulásban. A teljesen vezeték nélküli fülhallgatóra előre telepítette a Bose azokat a nyugtató hangokat, amiket a hallójáratba helyezés után lejátszik a termék. A Sleepbuds nem szűri a környezeti hangokat, ami a biztonsági szempontból fontos, de megpróbálja elfedni azokat az általános zajokat, amik megzavarhatják a viselőt.

A Sleepbuds a Bose elmondása alapján jól működött, legalábbis a feladatát megfelelően látta el, de minőségi probléma akadt vele, aminek az akkumulátora volt a forrása. Sok olyan esetről hallottunk már a különböző kütyük kapcsán, hogy kiégtek a telep meghibásodása nyomán, de azt itt nyomatékosan le kell szögezni, hogy a Sleepbuds ügyében semmi ilyenről nincs szó. Egy olyan problémával küzd a termék, hogy az integrált akkumulátor néha nem tölt fel rendesen, vagy hajlamos váratlanul leállni, amivel megzavarhatja a felhasználót.

Galéria megnyitása

A termék finanszírozását egy Indiegogo kampánnyal alapozta meg a vállalat 2017-ben, aminek a keretében egyértelműen kiderült, hogy van igény a különleges szerkezetre. 2018 júniusában kezdődött meg ennek a forgalmazása, de a hiba észlelése után leállt a kereskedés, és ma már nem kapható a boltokban. A problémát nem most észlelte a Bose, hanem már korábban, és mindent megtett azért, hogy megtalálja a megfelelő megoldást, de nem tudott mit tenni, ami elfogadható lett volna a cég szigorú elvárásai mellett. Ezért döntött végül a visszahívás mellett.

Egészen pontosan nem is visszahívásról beszélhetünk egyébként, mert a Bose szerint erre nincs szükség, ugyanis nem veszélyes a Sleepbuds, nem történhet vele olyan dolog, ami fenyegető lenne a tulajdonosokra nézve. Tehát ha valaki szívesen megtartaná az akkugondok tudatában is, az megteheti, a kellemetlenségekkel együtt is használhatja a terméket, amíg szeretné/tudja. Aki nem tart rá igényt, az 2019. december 31-ig juttathatja vissza a gyártónak, és teljesen kártalanítva lesz, tehát visszakapja a vásárláskor kifizetett összeget.

Galéria megnyitása

A Bose azt is elmondta, hogy bár a Sleepbuds sok fejfájást okozott a számára, és az anyagi károk is jelentősek, nem adja fel azt a célját, hogy egy ilyen terméket dobjon piacra minden gond nélkül. A szakemberek tehát valószínűleg visszaültek a tervezőasztalhoz, és megpróbálnak újra nekifutni a konstrukciónak valamilyen más módszerrel gondoskodva az energiaellátásról. Arra vonatkozó információval nem szolgált a cég, hogy mikor érkezhet a Sleepbuds szellemi örököse – már amennyiben tényleg elkészül.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap