Shop menü

AZ X AZ APP STORE LEGNÉPSZERŰBB ALKALMAZÁSA LETT, HÁLA NÉMI KISZIVÁRGOTT PORNÓNAK

Rövid időn belül már a második alkalommal kap nagy nyilvánosságot pornográf tartalom az X-en, ennek pedig közvetve még örül is Elon Musk.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Az X az App Store legnépszerűbb alkalmazása lett, hála némi kiszivárgott pornónak

Az elmúlt időszakban az X feje felett újra összecsaptak a hullámok, de ezúttal olyan dolgot történtek, amik a platform népszerűségének valójában jót tettek. Ennek ellenére azért nem érdemes különösebben nagy büszkeséggel lennie a cégnek, sőt mi több, igazából újabb kritikáknak nézhet elébe.

Legutóbb az volt az X kapcsán a forró hír, hogy Taylor Swiftet ábrázoló felvételek jelentek meg a platformon, és futótűzkánt terjedtek. Egyetlen nap alatt nagyjából 100 milliós közönséget értek el a képek, amik igazából nem is valódiak voltak, hanem csak mesterséges intelligenciával generálták őket. Ettől függetlenül nagyon sokan voltak erre kíváncsiak, és az X moderátorainak bizony beletört a bicskája abba, hogy a felvételeket minél gyorsabban eltávolítsa a platformról.

Ezt követően a cég arról beszélt, hogy egy új moderátori központot állítanak fel, ahol legalább 100 fős csapat dolgozik majd azon, hogy az X mikroblogra felkerülő tartalmakat kezeljék, és eltávolítsák azokat, amik problémásak lehetnek. Leszögezte a vállalat, hogy minden olyan meztelen tartalom szabálytalan, aminek a terjesztése a szereplők beleegyezése nélkül történik.

Galéria megnyitása

„Az érintettek beleegyezése nélkül közzétett, meztelenséget ábrázoló képek terjesztése szigorúan tilos az X-en, és az ilyen tartalmakkal szemben zéró toleranciát alkalmazunk.” – forgalmaztak egy korábbi közleményben. Melyben arról is beszámoltak, hogy mindent megtesznek azért, hogy az összes felhasználó számára egy biztonságot környezetet teremtsenek, és ezt folyamatosan fenntartsák. Ehhez képest nem kellett sokáig várni arra, hogy egy újabb „pornóbotrány” révén kerüljön a figyelem középpontjába a platform.

Ezúttal az ismert zenei előadóművész – vagy ha úgy jobban tetszik, rapper –, Drake került kellemetlen helyzetbe, miután kiszivárgott róla egy videó. Az X pedig megint bebizonyította, hogy a cenzúra és a moderálás terén súlyos hiányosságokkal küzd. Pedig most aztán friss élményei lehetnek a dolgozókkal annak kapcsán, hogyan kellene egy ilyen esetet kezelni. De most még olyan óvintézkedések sem történtek, mint a Taylor Swift AI esetében. Akkor felfüggesztettek néhány keresési paramétert, most viszont ilyenre nem került sor.

Az emberek érdeklődését felkeltette a Drake főszereplésével megjelent erotikus videó, és miután a Taylor Swift eset miatt eleve felkapottabb volt az X, sikeresen felküzdötte magát az App Store-ban az első helyre. Hogy ez mennyire nagy dicsőség ebben a formában? Nos, ezt mindenki döntse el maga, de egy biztos: Elon Musk büszkén osztotta meg, hogy az App Store toplistájának első helyére lőtt ki az X.

Galéria megnyitása

„A X most a #1 legtöbbet letöltött alkalmazás bármilyen formában!” – emelte ki az üzletember. „Ha minden alkalommal kapnék egy dollárt, amikor a médiában arról szóló hírek jelennek meg, hogy egy cégem meg fog halni, akkor örökre meggazdagodnék.” Persze ezt hallani tőle mindenképpen furcsa, hiszen igazából annyira gazdag, hogy aligha kell attól tartania, hogy elfogyna a pénz, de azért igyekezett azt hangsúlyozni, hogy most sem lett igaza azoknak, akik már temették az X-et.

Ezzel párhuzamosan Joe Benarroch, az X szóvivője azért elismételte azt, amit a Taylor Swift AI botrányt követően is. Az álláspontjuk szerint az X-nél folyamatosan azon dolgoznak, hogy fenntartsák a biztonságos környezetet, és zéró toleranciát alkalmaznak az olyan tartalmakkal szemben, mint például a Drake-ről kiszivárgott felvétel.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére