Az Nvidia felvásárolhatta a Mellanox-ot

Elég sokáig tartott, mire az összes akadály elhárult a felvásárlás elől, de a napokban végre erre is sor kerülhetett.

Az Nvidia felvásárolhatta a Mellanox-ot

Az Nvidia tavaly márciusban jelentette be, hogy fel szeretné vásárolni az adatközpontok világából ismerős interconnect fejlesztő és gyártó vállalatot, a Mellanox-ot, ugyanis segítségével jelentősen kibővíthetné a vállalat az adatközpontokat célzó megoldásainak kínálatát, ami mind a profitjára, mind pedig a versenyképességére pozitív hatást gyakorolhatna. A felvásárlásról szóló szándéknyilatkozatot hamar alá is írták a felek, ám még szükség volt az illetékes szervek jóváhagyására is mind a kínai, mind pedig az amerikai oldalról.

A várakozás a napokban végre véget ért, ugyanis minden érintett hatóság rábólintott az akvizícióra, amelynek során 7 milliárd dollárért cserébe kerülhetett az Nvidia tulajdonába a Mellanox. A felvásárlás ellenértékét készpénzben fizették ki a zöldek.

A Mellanox bekebelezése igen fontos lépés volt, ugyanis a vállalat a TOP500-as listán szereplő szuperszámítógép-fürtök nagyjából feléhez szállítja interconnect technológiáját, valamint az adatközpontok piacán is képviselteti magát, márpedig mindkét területen növelni szeretné piaci részesedését az Nvidia. A Mellanox segítségével a GPU alapú szuperszámítógép-fürtök és a HPC konfigurációk számára a GPU-k mellett Ethernet és Infiband termékeket is kínálhat az Nvidia, valamint az adatközpontok piacán is profitálhat belőlük.

Galéria megnyitása

Az Nvidia persze nem csak a Mellanox meglévő termékpalettájából profitálhat, hanem a vállalat szabadalmaiból és szakértelméből is, amelyekkel karöltve saját interconnect technológiákat fejleszthet ki, amelyek tökéletesen passzolnak jelenlegi, illetve később érkező termékeihez, valamint a skálázódást is tovább javítják. A két vállalat között már eddig is volt némi együttműködés, ugyanis az Nvidia DGX-2 rendszereibe a Mellanox szállítja a különböző vezérlőket, valamint a felek a Summit és a Sierre szuperszámítógép-fürtök kapcsán is együttműködtek, ugyanis az Nvidia GPU-i mellett a Mellanox hardvere is helyet kapott ezekben a rendszerekben.

A Mellanox felvásárlása tehát nagyon fontos mérföldkő – rövidesen meglátjuk, mihez kezd a vállalat az új szerzeménnyel.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap