Az LGBTQ mozgalmat támogató Apple Watch kiadás érkezett

És a watchOS is kapott egy frissítést, amelyben a Pride témák megjelentek mindenki számára, a cég így jelzi a szimpátiáját.

Az LGBTQ mozgalmat támogató Apple Watch kiadás érkezett

A koronavírus miatt rengeteg Pride rendezvény marad el, és ahogy minden egyéb esemény, így ez is a virtuális térbe kerül át esetenként. Az Apple kiemelte, hogy támogatja azoknak a munkáját, akik jelenleg azon dolgoznak, hogy a LMBTQ szervezetek megkapják a kellő figyelmet napjainkban, amikor ez sokak szerint igazán kritikus téma.

A cupertinói alakulat olyannyira belelendült ebbe, hogy az Apple Watch okosórából kettő különleges kiadást is létrehozott a vásárlóknak, és ezekre más különleges grafikus felhasználói felületet is biztosít a vállalat. A Pride Edition kollekcióban érkező megoldások mellett az új témák pedig igazából mindenki számára elérhetőek, akik jelenleg is támogatott viselhető kiegészítővel rendelkeznek.

Galéria megnyitása

Az Apple mindenképpen szeretne segíteni azoknak LMBTQ jogokért küzdenek a mostani nehéz körülmények között is. És a vállalat kiemelte, hogy anyagilag is igyekszik majd a támogatásról gondoskodni. Már számos olyan szervezettel felvette a kapcsolatot nemzetközi szinten, akik érintettek lehetnek. Ilyen a GLSEN, a PFLAG, a The Trevor Project és egyebek mellett a Gender Spectrum is, csak, hogy néhányat említsünk.

A vállalat a Pride Edition kollekció keretébe az Apple Watch okosórát kettő új szíjjal kínálja elsősorban azok számára, akik szeretnék ezzel kimutatni az együttérzésüket; de persze azok is lecsaphatnak majd ezekre, akik szimplán kedvelik a szivárványos színeket. A hagyományos szilikon szíjból a Pride-os kiadás egyáltalán nem diszkrét megjelenésű, a Nike Pride sportszíj viszont már aránylag visszafogott. Ez utóbbi kapcsán az Apple azt is elmondta, hogy a sportszergyártó is jelezte, hogy támogatja az Apple-t az LMBTQ szervezetek megsegítésében.

Galéria megnyitása

A Pride Edition témák az okosórákra a watchOS 6.2.5 frissítéssel válnak elérhetővé. Ezek is szivárványos színekben pompáznak, igazodva az új Apple Watch variánsokhoz. Ezzel a frissítéssel a vállalat hibákat is javít az operációs rendszerben, így stabilabban üzemelhetnek majd a továbbiakban a viselhető kiegészítők, és kisebb-nagyobb fejlesztésekkel is össze lehet majd futni. Elvileg érinti a frissítés az EKG funkciót, azoknál az eszközöknél, melyeknél ez már biztosított, és újabb régiókban lesz használható a szabálytalan szívritmusra figyelmeztető értesítés.

Galéria megnyitása

A mostani hír kapcsán megjegyezhető, hogy az Apple már régóta támogatja globálisan a HIV/AIDS betegeket is a PRODUCT(RED) kampány keretében. A vállalat most valamelyest hasonló módon járna el a Pride rendezvények szervezői esetében is.

Az Apple Watch Pride Edition modellek elérhetőek már Magyarországon is a vásárlók számára. Ezeknek nincs felára a normál modellekhez képest, tehát az Apple Watch Series 5 a szivárványos szíjjal (is) 155 ezer forintról indul; és a Nike sportszíjjal is ugyanennyibe kerül a Pride kivitel 40 milliméteres verzióban – a 44 milliméteres minden esetben 165 ezer forintot kóstál.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap