Shop menü

AZ LG SZÁLLÍTJA AZ ÚJ KIA VILLANYAUTÓ INFOTAINMENT RENDSZERÉT

Az LG és a Hyundai együttműködésének eredménye először a Kia EV3-ban fog visszaköszönni, és a webOS alapot használja.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Az LG szállítja az új Kia villanyautó infotainment rendszerét

Az elmúlt években az LG nagyon sokat dolgozott azon, hogy minél mélyebben tudjon beépülni az autógyártók beszállítói láncába. A vállalat rengeteg járműipari fejlesztéssel rendelkezik már, és most arról számolt be, hogy a fejlett technológiákat használó ACP (Automotive Content Platform) rendszere utat tör a Kiákba, Hyundaiokba és Genesisekbe egyaránt.

A webOS alapokat is aktívan kihasználó ACP platform nemzetközi szinten bizonyíthat majd a Kia EV3 villanyautó keretei között. Ez a rendszer tavaly debütált, és a Genesis GV80, illetve GV80 Coupe modellekben jelent meg először. A jelek szerint a Hyundai csoport szakemberei elégedettek, és az első visszajelzések is pozitívak lehettek, hiszen az EV3-mal már egy lényegesen szélesebb közönséget vesznek célba, és itt is erre a platformra rendezkedtek be.

Galéria megnyitása

Az LG nagy sikereket ért el a televíziókon a webOS révén, és a jelek szerint sikeresen tudja a vállalat átültetni ezt a személygépjárművekbe is. Két teljesen más közegről beszélhetünk, de a webOS kapcsán azt már korábban is látni lehetett, hogy nagyon rugalmasan lehet vele dolgozni. Az otthoni szórakoztatás élményét biztosítja az utastérben, megvalósítva az LG vízióját a jövő mobilitásáról. Egy kerekeken guruló élettér megteremtésében segíti a vállalat az autógyártóknak, jelen esetben a Kiának.

Galéria megnyitása

A webOS háttérnek köszönhetően a járművekben elérhető közegben is lehet majd használni olyan alkalmazásokat, amik eredetileg televíziókra születtek. Nagy lesz az átjárhatóság, attól függetlenül, hogy teljesen más közegről van szó. Az LG elmondta, hogy csak az autók infotainment rendszeréhez kell optimalizálni a fontos applikációkat, és minden hozzáférhető lesz megfelelő helykihasználással karöltve. Az ACP platform gondoskodni fog arról, hogy az ingázás és az utazás egyaránt egy jobb élmény legyen a család minden tagjának.

Lehetőséget nyújt a rendszer olyan szolgáltatások gördülékeny elérésére, mint a Netflix vagy a YouTube. A Play.Works alkalmazást kihasználva lehet majd egyszerű játékokat futtatni a fedélzeti rendszeren, a fiataloknak külön streaming szolgáltatások lesznek elérhetőek mesékkel. Egyebek mellett még egy karaoke funkcióról is beszámolhatunk; így az utazások során a zenehallgatás még szórakoztatóbb lehet minden utas számára. A közösségi média is begyűrűzhet majd az infotainment felületre, olyan dolgok jelenhetnek meg a képernyőkön, amik korábban csak mobilon voltak megszokottak, és ehhez a telefonos kapcsolatra sem lesz szükség.

Galéria megnyitása

Az EV3 belsőtere nincs túlbonyolítva. Van egy 12,3 hüvelykes megjelenítő a sofőr előtt, ezt követi egy 5,3 colos panel, és van még egy 12,3 hüvelykes képernyő a sor végén. Ez utóbbi lesz leginkább munkára fogva az LG Automotive Content Platform különlegesebb extrái révén. A tartalom és a szoftverkínálat a tervek szerint folyamatosan bővülni fog, ennek köszönhetően nem válik majd unalmassá a fedélzeti rendszer.

„Az új platform szerves részét képezi az LG AlphaWare-nek, az LG olyan szoftveres megoldásokból álló csomagjának, amit a cég kifejezetten a szoftveresen definiált járművekhez (SDV) állított össze.” – emelte ki közleményében az vállalat. A jövőben biztosan még több Kia és Genesis jöhet ezzel a platformmal, miközben a Hyundai modellek is ezt alkalmazhatják. Az LG pedig más autógyártókkal is megállapodást üthet nyélbe.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére