Az iPhone 11 kameráját is pontozta a DXOMARK

Meglepő, hogy mennyi ponttal marad el a költséghatékonyabb modell az iPhone 11 Pro Maxtól.

Az iPhone 11 kameráját is pontozta a DXOMARK

Miután a DXOMARK az Apple aktuális csúcsmodellje után az alacsonyabb áron kínált modellt is alaposan bevizsgálta, ki lehet jelenteni, hogy az iPhone 11 is egy jó kamerarendszerrel rendelkezik az elemzők megítélése szerint. Nem szól bele a 2019-es csúcsmodellek versenyébe, de az előző iPhone zászlóshajót lekörözi.

109 ponttal zárta a DXOMARK vizsgálatát az iPhone 11. Az okostelefon ezzel az eredménnyel rögtön a Xiaomi Mi 9 alatt találja magát, és a Pixel 4 is lőtávon belül van még lényegében. Házon belül az Apple iPhone 11 Pro Max azért már érezhetően jobb (rugalmasabb), de ami igazán érdekes, hogy az iPhone XS Max (106 pont) nem éri el az iPhone 11 szintjét sem, 3 ponttal lemaradt mögötte. Szóval, akiknek fontos a fotózás/videózás, a jelek szerint talán jobban teszik, ha az előző csúcsgép helyett az újabb, árban elfogadhatóbb megoldásra voksolnak.

Az analízist végző szakemberek úgy találták, hogy a fényképezést tekintve 112 pont jár az iPhone 11-nek, a videózásra pedig 101 pontot kapott az okostelefon. Ezen a fronton azt mindenképpen érdemes megjegyezni, hogy az iPhone 11 Pro Max a mozgóképfelvételek tekintetében mindössze egyetlen ponttal tudott jobb eredményt elérni, a nagy előnyét a fotózás terén hozza össze.

Galéria megnyitása

A legnagyobb hátránya az iPhone 11-nek, ahogy azt előre is sejteni lehetett, a zoomkamera hiányából adódik. Emiatt sok pontot bukik, mert nem tud jól közelíteni távoli témákra, és portrézni sem ugyanúgy képes, mert nem tud annyira természetes mélységélességet biztosítani. A normál és az ultra-széles látószögű kamera terén szinte majdnem ugyanazt tudja az iPhone 11, mint a 11 Pro Max modell. Csak kisebb lemaradásai vannak jellemzően a képminőség terén.

Galéria megnyitása

A DXOMARK kiemelte az iPhone 11 fotós képességei terén, hogy az expozícióban és a színek terén kiemelkedően jól teljesít, és kívül-belül képes jó részletességgel megörökíteni a környezetét. Külön említi a vállalat, hogy az ultra-széles látószögű kamera lenyűgöző teljesítményről gondoskodik. Negatívumként pedig a fényképezés tekintetében az lett kiemelve, hogy gyenge a zoomolási képessége minden szempontból, és a tárgyak körül a szoftver az utólagos élesítéssel sokszor rajzol „halo-effektust.” És mivel nincs zoom optika, így a portrékhoz nincs ideális gyújtótáv, valamint a LED-es villanó erejét nem jól méri fel arcképeknél sötétben.

Galéria megnyitása

Videózás terén is ugyanolyan jók a színek, valamint pontos az expozíció, mint a fényképezésnél, és a jó részletesség is ki lett emelve az iPhone 11 neve mellett. Plusz a DXOMARK azt is megemlítendőnek érezte, hogy a videostabilizáció jó hatékonysággal teszi a dolgát, és széles a dinamikatartomány. Azonban amikor a felvétel mozgás közben készül, akkor néha tapasztalható jello effektus, ami a téma torzulását eredményezi, és bent esetenként a fehéregyensúly bizonytalan. Az automatikus fókusz hajlamos tévedni követés közben, erős fényben pedig felléphet remegő hatás (judder).

Amennyiben semmiről nem szeretnétek lemaradni, mindenképpen kövessetek minket az Instagramona YouTube-on és persze a Facebookon egyaránt.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap