Az Intel tervezi az Adaptive-Sync támogatását

Erről az IDF 2015 alkalmával beszélt a vállalat egyik szakembere, igaz, az még nem derült ki, mikor válik elérhetővé a hasznos technológia támogatása.

Az Intel tervezi az Adaptive-Sync támogatását

Az Intel egyik szakembere, David Blythe az IDF 2015 alkalmával egy kérdezz-felelek típusú beszélgetés alkalmával válaszolgatott többek között Adaptive-Sync-es kérdésekre is. Blythe szerint az Intel pozitívan tekint az olyan szabványosított megoldások irányába, mint amilyen az Adaptive-Sync, és idővel mindenképpen implementálják majd a grafikus vezérlőikbe a támogatását.

Mivel a mostani Intel iGPU-k hardveres fronton nem állnak készen a váltakozó képfrissítési ráta kezelésére, így leghamarabb a következő generációban láthatjuk majd viszont a technológiát, szóval idén már nem nagyon érdemes számítani rá.

Az Adaptive-Sync támogatás bevezetése egyébként egy teljesen logikus lépés lehet az Intel részéről, hisz iGPU-i meglehetősen sokat profitálhatnának a váltakozó képfrissítési ráta nyújtotta előnyökből. Az a tény, ha az Intel is beáll az Adaptive-Sync mögé, egyébként magának a piacnak is óriási lökést adhat, hisz a processzorba integrált videóvezérlők miatt a teljes PC-s GPU szegmenst nézve jelenleg az Intel rendelkezik a legnagyobb piaci részesedéssel, így nem mindegy, mely technológiáknak szavaz bizalmat (mondjuk az is tény, hogy túl sok választási lehetősége még az óriásvállalatnak sincs).

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward