Az Intel, a Vivo, a TCL, az NTT, az Amdocs és a MediaTek is távol marad az MWC-től

A gyártók vagy egyáltalán nem, vagy csak szolidabban fogják magukat képviseltetni a kiállításon.

Az Intel, a Vivo, a TCL, az NTT, az Amdocs és a MediaTek is távol marad az MWC-től

{}Az új koronavírus (2019-nCoV) miatt rohamosan nő azoknak a gyártóknak a száma, akik nem fognak sajtóeseményt tartani, vagy egyáltalán ki sem utaznak a Mobil Világkongresszusra, és így nem állítanak standot sem a látogatók számára. Korábban már több hírben is részletesen elemeztük a helyzetet, ami továbbra is változatlan – illetve a fertőzések számának folyamatos emelkedése miatt egyre rosszabb.

A cégek azzal az indokkal mondják vissza a szereplésüket a Mobil Világkongresszuson, hogy tartanak az új koronavírustól, és bár nagyon fájdalmas a döntés a számukra, inkább nem utaznak ki a helyszínre, vagy kisebb létszámmal jelennek meg az eredetileg tervezettnél. Eközben pedig a főszervező, GSM Association rendre azt hangsúlyozza, hogy mindent megtesznek a résztvevők teljes biztonságának garantálása érdekében.

Galéria megnyitása

A ZTE és az LG indította el az események visszamondási hullámát, és mostanra már az Ericsson, az Nvidia, a Sony és az Amazon is arról számolt be, hogy távol marad. Most pedig az Intel, a MediaTek, a TCL, a Vivo, az Amdocs és az NTT DoCoMo szolgáltató kapcsán számolhatunk be hasonló hírről.

Intel

„Munkatársaink és partnereink biztonsága és jóléte a legfontosabb prioritásunk, és úgy láttuk a legbiztosabbnak, ha inkább visszavonulunk az idei Mobil Világkongresszusról. Hálásak vagyunk a GSMA-nak a megértésért és várjuk, hogy részt vehessünk és támogassunk a Mobil Világkongresszus jövőbeli eseményeit” – nyilatkozta az Intel szóvivője a Venturebeat szaklap számára.

TCL

„A 2019-nCoV vírus terjedése okozta egészségügyi aggodalmak és az egyéb veszélyek miatt a munkatársaink, ügyfeleink, a sajtó képviselői és más vendégek védelme érdekében a TCL Communication úgy döntött, hogy törli az MWC 2020 sajtótájékoztatóját, melyet 2020. február 22-re tervezett.” – jelentette be a TCL hivatalos közleményben. Ugyanakkor azt hozzátette ez a vállalat, hogy egy kisebb standot állítani fog, szóval részben azért marad az eseményen. „A TCL háláját fejezi ki a GSMA számára a legfrissebb tájékoztatásukért és naprakész híreikért a 2019-nCoV vírus MWC 2020-ra való lehetséges hatásaira vonatkozóan.”

Vivo

„A vivo szorosan figyelemmel kíséri az újtípusú koronavírusos tüdőgyulladás (NCP) kitörését és folyamatosan értékeli a tervezett tevékenységeket. Munkatársaink és a lakosság egészsége és biztonsága kiemelt prioritásunk. A jelenlegi helyzet alapján úgy döntöttünk, hogy visszavonulunk a MWC 2020 rendezvénytől és más kapcsolódó eseményeinktől is a hónap későbbi szakaszában Spanyolországban, Barcelona-ban.” – áll a Vivo legfrissebb beszámolójában. „Elnézést kérünk az okozott kellemetlenségért, és szeretnénk köszönetet mondani partnereinknek, a médiának és a fogyasztóknak megértéséért.”

NTT DoCoMo

Az NTT DoCoMo az egyik legjelentősebb japán szolgáltatóként minden évben részt szokott venni az MWC-n, de a vállalat a Reuters számára küldött közleményben ugyanarra hivatkozik, mint a legtöbb vállalat, és visszamondta a szereplését. Az NTT nem szeretné kockára tenni sem a munkatársai, sem pedig a látogatók egészségét. Azt ugyanakkor még nem lehet biztosan tudni, hogy a vállalat első embere, Kazuhiro Yoshizawa előadása is elmarad-e az új koronavírus miatt. Erre a különálló beszélgetésre nem terjedt ki a cég közleménye.

MediaTek

A MediaTek a friss helyzetre vonatkozó nyilatkozatában kijelentette, hogy folyamatosan nagy figyelemmel kíséri az új koronavírus terjedését, és úgy fogalmaz, hogy „alapos mérlegelés után” hozta meg a döntést, hogy kilép a kiállítás résztvevőinek köréből. Az emberek egészségének és biztonságának megőrzése érdekében határozott így a MediaTek.

Amdocs

„Noha értékeljük a (szervező) GSMA által alkalmazott óvintézkedéseket, úgy gondoljuk, hogy a legbiztonságosabb az, ha nem veszünk részt az MWC 2020 eseményen Barcelonában” – mondta az Amdocs vezérigazgatója, Shuky Sheffer nyilatkozatában. A dollármilliárdos értékű szoftver és szolgáltatás fejlesztő cég arról nem beszélt, hogy lesz-e az MWC alatt bejelentése újdonságokat illetően.

Az Intel, a Vivo, a TCL, az NTT, és a MediaTek szinte biztosan jelent majd be friss terméket, új fejlesztést a következő hetekben, annak ellenére, hogy az MWC-n nem lesznek ott. A Vivo például elmondta, hogy az Apex 2020 koncepciómobil leleplezésére készül, amire hamarosan sort is kerít, de nem az eredeti terveknek megfelelően. És a MediaTek is jelezte, hogy készül meglepetéssel, ám azt még nem közölte, miként tálalja majd ezt az érdeklődőknek.

Galéria megnyitása
A Fira Barcelona 6-os terme üresen áll, és talán nem is lesz túl népes a hónap végén sem

A kisebb gyártók kapcsán egyelőre nincsenek adatok arra vonatkozóan, hogy mennyien léphettek vissza a jelenléttől, de valószínűleg ezekben a körökben is sokan vannak, akik inkább távol maradnak. Annyiban nehezebb a kisebb cégek, stratupok helyzete, hogy a számukra az MWC akár a kiugrást is jelenthetné adott esetben. Itt megismerhetnének olyan befektetőket, akiket talán másként nem tudnak elérni. De egyébként afelől sincs kétségünk, hogy a látogatóknak a számát is rendesen csökkenteni fogja az új koronavírus okozta globális helyzet.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap