Az FCC nemet mond a műholdas rádió egyesülésre

Az utóbbi években többször is szárnyra kapott az a pletyka, amelyről ma végre kiderült az igazság. A Federal Communications Commission (FCC), a Szövetségi Kommunikációs Bizottság elnöke, Kevin Martin elmondta a riportereknek egy FCC-találkozó után, hogy a Bizottság nem fogja elismerni a két rivális műholdas rádió, a Sirius és az XM Radio között. Bloomberg szerint Martin azt mondta, „ a kért vállalat egy kézben való tulajdonlása tiltott”.

Az FCC nemet mond a műholdas rádió egyesülésre

Az utóbbi években többször is szárnyra kapott az a pletyka, amelyről ma végre kiderült az igazság. A Federal Communications Commission (FCC), a Szövetségi Kommunikációs Bizottság elnöke, Kevin Martin elmondta a riportereknek egy FCC-találkozó után, hogy a Bizottság nem fogja engedélyezni a két rivális műholdas rádió, a Sirius és az XM Radio egyesülését. Bloomberg szerint Martin azt mondta, „ a kért vállalat egy kézben való tulajdonlása tiltott”.

A legtöbb egyesülésről szóló pletyka egyenesen a Sirius vezérigazgatójától, Mel Karmazintól származott. 2006 novemberében egy interjúban Karmazin rámutatott, hogy nyitott az egyesülésre. „Egész pályafutásom során a részvényes értékteremtésre összpontosítottam. Az egyesülések sok lehetőséget adnak erre.” - mondta Karmazin. – „Egyesítettem rádióscégemet a CBS-szel, majd a CBS-t a Viacom-mal.”

Akkoriban rámutattunk hogy bár pénzügyileg van értelme az egyesülésnek, és mindkét vállalat pénzt spórolhat a drága műsormegállapodásokon és műholdas induláson, ugyanakkor nehéz lehet majd megbirkózni a szabályozás támasztotta akadályokkal.

A múlt heti Fogyasztói Elektronikai Shown Martin beszédében összehasonlította a műholdas rádiók és televíziók piacát. Utalt rá, hogy azok a korlátok, amelyek 2002-ben megakadályozták a DIRECTV és a DISH Network egyesülését, a Sirius és XM Radio egyesülésénél is közbeszólhatnak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward