Az EVGA is készített néhány X99-es alaplapot

Az EVGA három új X99-es alaplapja között egy microATX formátumú példány is lapul.

Az EVGA is készített néhány X99-es alaplapot

Az EVGA ugyan csak háromféle X99-es alaplappal rukkolt elő, ám ezek között microATX formátumú példány is lapul, ami a konkurensek többségénél hiánycikk. Az új alaplapok nyolcrétegű nyomtatott áramköri lapra támaszkodnak, felszereltség tekintetében pedig egyáltalán nem rosszak, sőt.

Az új deszkák kiválóan helytállnak tuning alalmával is, hiszen stabil, minőségi komponensekből felépített tápáramkört alkalmaznak, az egyes feszültségértékekről pedig a dedikált feszültségmérő kivezetésen keresztül tájékozódhatunk, természetesen multiméterrel. Az alaplapokhoz kétszer hétszegmenses Debug LED kijelző is jár, ami a processzor aktuális hőmérsékletét is megmutatja.

Az újdonságok a többi gyártó megoldásaihoz képest sallangmentesen érkeznek, és dizájn tekintetében sem igazán lehet rájuk panasz. Az új deszkák a hatékonyabb kábelmenedzsment érdekében több 90 fokkal elforgatott csatlakozót is használnak, ahogy az a fenti fotókon is látható. Érdekesség, hogy a Classified modell tripla, az FTW modell pedig dupla BIOS-t kapott. Az UEFI BIOS felhasználói kezelőfelülete a gyártó ígérete szerint igényes és jól áttekinthető – pont, amilyennek lennie kell.

A friss alaplapok legfontosabb tulajdonságait az alábbi táblázat összegzi. Íme:

A jól felszerelt alaplapok között egy microATX formátumú példány is lapul, ahogy azt már fentebb említettük. Ez a modell kompaktsága miatt kevesebb bővítőhelyet tartalmaz, ám ezek még így is bőven elegendőek egy combosabb kompakt PC megépítéséhez.

Az EVGA újdonságai hamarosan elérhetőek lesznek kereskedelmi forgalomban, az azonban egyelőre nem derült ki, hogy a friss deszkák pontosan mennyibe kerülnek majd. Az újdonságokkal kapcsolatban további információk itt találhatóak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward