Az egykori mágus egy Oculus Questtel demózta a jövő interaktív otthonát

​​​​​​​Hamarosan tényleg egybeolvadhat a való és a digitális világ.

Az egykori mágus egy Oculus Questtel demózta a jövő interaktív otthonát

Greg Madison egy visszavonult bűvész, aki dizájnerként dolgozik a spatial computing ágazatban, ami egyfajta AR/VR hibrid munkakörnyezetet jelent, vagyis a felhasználó interakciói a való és a digitális világban is hatással vannak valamilyen tevékenységre. Szakmájából adódóan ebben az iparágban varázslatos dolgokat vihet véghez az új vizuális interakciók határainak feszegetésével. Érdemes tehát ellátogatni a twitter profiljára és szemügyre venni a munkásságát.

Egy új videójában például az Oculus Questet vette elő és annak szubmilliméter pontosságú követését, ami az egész lakáson belül működik. Unity-ben megalkotta saját otthonának digitális mását, majd a fejlesztői környezetbe átkapcsolt Questre feltöltötte azt különböző interakciókkal elindítható kiváltó androidos appokkal megfűszerezve. 

Mivel a Quest bármilyen külső szenzor nélkül képes az ember kezét lemodellezve követni, adott volt számára a technológia, hogy kontroller nélküli interakciót hozzon létre, ezzel még természetesebb módon demonstrálva a technikai lehetőségeteket. Ennek eredményeként pedig a saját otthoni asztalán tudja megnyitni a Google Térképet, tud kottát olvasni zongorázás közben, be tudja kapcsolni a televízióját, vagy a fotelban ülve tud böngészni. 

Természetesen ezen funkciók mindegyike működik enélkül a látványosan és pontosan lemodellezett szoba nélkül is, sőt, valójában ennél könnyebben és praktikusabban is használható egy VR eszköz. Ettől függetlenül kétségtelen, hogy Greg Madison rendkívül izgalmasan mutatja be ezen és más videóin keresztül, hogy a közeljövőben érkező kiterjesztett valóság szemüvegeket hogyan lehet majd potenciálisan használni akár az otthonunkban is.

A Facebook is dolgozik azon, hogy a VR otthoni felhasználása minél egyszerűbb és hasznosabb legyen, a lenti videóban konkrétan apa és fia tudnak együtt televíziót nézni otthoni környezetben, anélkül, hogy egy ténylegesen egy térben lennének.

Hamarosan tehát nem csak a mobilunk képernyőjén keresztül lesz lehetőségünk a való világgal való interakcióra. A fejlesztői affinitással rendelkezők az e célra ingyen használható Unity és Unreal Engine 4 segítségével bármikor készíthetnek hasonló kísérletező alkalmazásokat webkamerákra, mobilokra, VR eszközökre és pár éven belül AR szemüvegekre.

A borítóképen Greg Madison Questje egy felrögzített Insta 360 Go-val látható.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap