Az Apple Music esetében is jöhet a veszteségmentes zenehallgatási opció

A lossless zenei élmény egyelőre csak néhány szolgáltatásnál érhető el, de hamarosan a Spotify mellett az Apple is ebbe az irányba indulhat el.

Az Apple Music esetében is jöhet a veszteségmentes zenehallgatási opció

Napjainkban egyre több ember hallgatja a kedvenc dalait a különböző zenestreaming platformokon. Közel 500 millióra tehető már összesen azoknak a száma, akik valamelyik platformot alkalmazzák erre a célra. Viszont, ha valaki vesztességmentes, lossless minőségre vágyik, akkor nagyon soványak a lehetőségek, de idén ez sokat változhat.

A Tidal a legkedveltebb opció azoknak a körében, akik lossless zenehallgatásra vágynak. De ennek az az oka, hogy a nagyobb ismertségnek örvendő platformok esetében igazából nincs is sokkal több lehetőség. Viszont a Spotify már bejelentette, hogy dolgozik az ügyön, most pedig az Apple Music kapcsán is arra derült fény, hogy nyithat a vesztességmentes irányba. Egyelőre nem hivatalos az információ, de eléggé megalapozott.

Galéria megnyitása

Az iOS 14.6 előzetes kiadásában bukkantak fel olyan kódrészletek, amikből arra lehet következtetni, hogy az Apple végre nem kizárólag az AAC kódolásra fog hagyatkozni. Az AAC 256 kbps-os bitráta elérését teszi lehetővé mindössze, míg a lossless opció esetében ez akár a többszörösére is növekedhet majd. A HiFi minőség révén azoknak a számára is érdekes lehet majd az Apple Music szolgáltatás, akik professzionális eszközöket használnak a zenehallgatásra, és szeretik kiélvezni a muzsika legapróbb részleteit is.

Galéria megnyitása

A vesztességmentes opció bevezetése mellett az Apple meglépheti a Dolby Atmos és a Dolby Audio támogatást is. Ezek különlegesebb esetekben tehetnek majd hozzá a zenehallgatáshoz, de a lényeg, hogy az élményt ezekkel is lehet majd fokozni bizonyos esetekben. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy az Apple Music esetében pontosan, hogy néz majd ki a HiFi hangzás biztosítása. Az biztos, hogy sokkal alacsonyabb mértékben lesznek tömörítve a zenei anyagok, hogy élvezetesebb legyen a zenehallgatás, de részletek erről egyelőre nem derültek ki.

Galéria megnyitása

Érdekes módon az Apple-nek egyébként van egy saját lossless tömörítési eljárása, ami az ALAC névre hallgat, de ezt valamilyen oknál fogva eddig nem hasznosította az Apple Music esetében. A vállalat nagy valószínűséggel annak a hatására dönthet most a lossless opció bevezetése mellett, hogy a Spotify is bejelentette ezt a lépést az idei év elején. Az Apple Music legnagyobb konkurense a piacvezető Spotify, így érthető, hogy próbálja vele tartani a lépést.

Galéria megnyitása

A Tidal számára fájó lehet majd, ha már az Apple Music és a Spotify is biztosítani fog lossless opciót. Eddig egyértelműen azt lehetett látni, hogy a minőségi zenehallgatást preferálók a Tidalnak szavaznak bizalmat, és ha ez nem is feltétlenül egy nagy tábor, azért néhány milliós felhasználói bázisról van szó.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap