Az Andriod Wear értesítéseket is támogatja már a Pebble

Érdemes lesz frissíteni a Pebble okosórákat a felhasználóknak, mert az új értesítési rendszer komoly előrelépést jelent.

Az Andriod Wear értesítéseket is támogatja már a Pebble

A vállalat most mutatta be színes kijelzős Time okosórát, emellett pedig a szoftveres munkálatoknak köszönhetően is sokkal vonzóbb lett a Pebble ökoszisztémája. Frissültek a főbb mobilos alkalmazások, valamint a korábbi készülékek firmware-jei is, és ennek kapcsán egy nagyon fontos újításról számolhatunk be.

Köszönhetően annak, hogy a Google az Android értesítési rendszerét is nyitottan kezeli, a Pebble mérnökei integrálni tudták az okosórájukba az Android Wear értesítéskezelésre vonatkozó képességeit. Elmondták ennek kapcsán a Pebble-nél, hogy bíznak benne, hogy a jövőben a többi operációs rendszer fejlesztői is hasonlóképpen fognak eljárni.

A Pebble-ek ugyan nem az Android Weart futtatják, de a legfrissebb, 2.9-es verziószámmal jelölt firmware telepítését követően egy szeletnyi Android Wear „élmény” ezeknek is jutni fog. Az Android rendszerű telefonnal rendelkező felhasználók, a szintén aktuális Pebble Android App 2.3 alkalmazás telepítését követően ugyanúgy megkapják majd a csuklójukra a támogatott programok frissítéseit, mintha Android Wear alapú eszközük lenne. A vállalat demonstrációs videót is készített, amelyben bemutatja, miképpen tudnak reagálni a felhasználók a beérkezett üzeneteikre néhány másodperc alatt, vagy hogyan igazolhatják le a Square Cash szolgáltatással indított tranzakcióikat. És ennek a Pebble óra megléte mellett tényleg csak egy legalább Android 4.0-t futtató okostelefon, illetve rajta a 2.3-as Pebble App telepítése a feltétele. Ezen felül a 2.9-es firmware a stabilitáson és a teljesítményen is javít a közlemény szerint, így mindenképpen érdemes telepíteni.

Az új képesség mellett a Pebble Android App 2.3 hibajavításokat is tartalmaz – rendbe tették például a WhatsApp értesítéseit –, ezáltal megbízhatóbban működik majd. Továbbá a Pebble már akkor is képes lesz automatikusan frissíteni az órafelületeket és az alkalmazásokat, ha éppenséggel készenléti állapotban van a szerkezet. A fejlesztők pedig annak örülhetnek, hogy a PebbleKit JS mostantól támogatja az UTF-8-at.

Végül frissült az iOS-es program is. Abban semmilyen komolyabb horderejű változás nem történt ezúttal, ám ettől függetlenül persze mindenképpen ajánlott megejteni a frissítést. A stabilitáson itt is dolgoztak a szakemberek, melynek keretében száműztek egy sor ismert, kisebb hibát.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward