Az Amazon segít másoknak saját digitális asszisztenst alkotni

Az Alexa adja majd a technológia alapját jelentős testre szabási lehetőségek biztosítása mellett, ami remek húzás az Amazontól.

Az Amazon segít másoknak saját digitális asszisztenst alkotni

Az Amazon és a Google párosa biztosítja napjainkban a legfejlettebb digitális asszisztens szolgáltatásokat, de nagyon sok más cégnek is vannak ilyen próbálkozásaik. Egy remek technológiai megoldásról van szó, így érthető, hogy a dolog sokaknak a fantáziáját izgatja, de az érme másik oldalán ott van, hogy ilyen szolgáltatást összehozni nagyon bonyolult még akkor is, ha csak alapfunkciókra van szükség.

Ezt kihasználva az Amazon most bejelentette az Alexa Custom Assistant lehetőséget. Ahogy azt a neve is előre jelzi, itt arról van szó, hogy az Alexát felhasználva készíthetnek a vállalatok olyan digitális asszisztens szolgáltatást, ami az ismerős alap ellenére egyedi. Egészen pontosan arról van itt szó, hogy az Amazon megoldotta, hogy az összes testre szabhatósági lehetőséget kihasználva különböző gyártók a saját igényeikhez igazítva tálalják az Alexát.

Galéria megnyitása

Az elmúlt évek során annyi beállítási és változtatási lehetőséget fejlesztettek a mérnökök az Alexa számára, hogy azokat együttesen igénybe véve teljesen egyedire lehet alakítani az Amazon megoldását. És így az Alexa Custom Assistantot lényegében már különösebb erőfeszítés nélkül tudta megalkotni a vállalat. Az ötletre viszont szükség volt, ugyanis korábban ilyen lehetőséget még senki nem kínált.

Az Alexa Custom Assistantot igénybe vevő cégeknek lehetősége adatik arra, hogy teljesen egyedi nevet adjanak a szolgáltatásnak, amihez egyedi kulcsszavak is társulnak. Ezen felül az adott termékhez saját utasításokat lehet felvenni, szóval így bármilyen környezethez hozzá lehet szabni a szolgáltatást. Az Amazon olyannyira komolyan veszi az átszabhatóságot, hogy akár még saját hangot is adhat a partnere a rendszernek.

Galéria megnyitása

Fontos kiemelni, hogy az Amazon gondoskodik arról, hogy teljesen Alexa kompatibilis legyen a rendszer azután is, hogy egy vállalat a saját igényei szerint átalakítja. Szóval az elképesztő mennyiségű alexás eszközkínálattal és tudásbázissal is biztosított lesz az együttműködés. És az adatokat is az Amazon fogja kezelni a szolgáltatás mögött, így gondoskodik arról, hogy ezen a téren se legyen plusz teher a partnerek vállán.

Azt is megtudhattuk, hogy elsőként a Fiat Chrysler fogja alkalmazni az Alexa Custom Assistantot a személygépjárműveiben. Az FCA feladata pedig viszonylag egyszerű lesz a testre szabás tekintetében, hiszen egyébként is kiemelt támogatója volt az Amazon Alexa szolgáltatásnak, ezáltal már voltak olyan különleges hangutasítások itt, amiket egyszerűen tovább tudnak örökíteni az új környezetbe is.

Galéria megnyitása

Lehet majd az ajtókat nyitni-zárni parancsszóra, valamint lényegében bármilyen elektromosan működtetett részegységet is vezérelhet a felhasználó hangutasítással. És az infotainment rendszerbe is beépül a digitális asszisztens. Segít majd az embereknek a szolgáltatás a zenelejátszás kezelésében, a hírek továbbításában, vagy éppen az időjárási információk biztosításában. Az FCA révén a Fiat, a Dodge, a Chrysler, a Jeep és a Ram járművekben lesz először egyedi asszisztens Alexa alapon.

Az Amazon elmondta, hogy rendkívül kedvező feltételek mellett fogja biztosítani az Alexa Custom Assistantot az érdeklődők számára, ezáltal mindenki nyerhet vele. Ugyanis egy megfelelő kompetenciával rendelkező asszisztens megalkotása elképesztően magas költséget von magával, és egyáltalán nem biztos az, hogy a végeredmény a hatékonyságot tekintve eléri majd az Alexa szintjét. (Sőt, inkább az a valószínű, hogy gyengébb minőséget tudna nyújtani.) Így viszont az Alexa még több helyre juthat el, és úgy gyarapodhat tovább az általa nyújtott lehetőségek sora, hogy az nem kerül extra kapacitásába.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap