Az Activision Blizzard fizet az alkalmazottainak, ha azok követik a terhességüket

Ijesztő, vagy inkább követendő példa ez a cég részéről?

Az Activision Blizzard fizet az alkalmazottainak, ha azok követik a terhességüket

Az Activision Blizzard napi 1 dolláros ajándékkártyát ad azoknak a nőknek, akik folyamatosan követik terhességük alatt az egészségüket az Ovia nevű alkalmazással. A vállalat ezekhez az adatokhoz egyébként anomim formában fér csak hozzá: minden beérkező adatot személytelenít a program, és ezeket aggregált formában közli a humán-erőforrás részleggel.

Milt Ezzard, az Activision Blizzard egyik alelnöke elmondta, hogy a cég más dolgokra is buzdítja az alkalmazottait, például a FitBit használatára. Szerinte először a munkavállalók furcsán kezelték a dolgot, és azt mondták, hogy a vállalat eljátssza a Nagy Testvért, de mára inkább azt gondolják, hogy ez az egész segíti őket.

Persze, egy kapitalista részvénytársaságról beszélünk, így egyértelmű, hogy ezt nem csak jófejségből teszi a cég: Ezzard elmondta, hogy mindenkinek jobb, ha valakinek egészséges gyereke születik, az anyának és a gyereknek (egyértelmű okok miatt), és a cégnek is, hiszen az anyuka előbb tud visszatérni a munkába.

Az Ovia szerint az alkalmazásuk nagyon hasznos, és aki használja, az egészségesebben él, kevesebb eséllyel lesz koraszülött a gyerek, és még császármetszésre is kevesebbszer van szükség a programot használó nőknél. Ez pedig az alkalmazottnak és a munkaadónak is jó, hiszen csökkennek a kórházi költségek.

De Ezzard még ennél is tovább ment: elmondása szerint a cégnél 20 nőt diagnosztizáltak terméketlenséggel, azonban mióta elkezdték használni az alkalmazást, mindannyian teherbe tudtak esni. Felmerül persze a kérdés, hogy egy alelnök honnan tudja, hogy ki volt terméketlen előtte...

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap