Automatikus hívásrögzítést kap a Google tárcsázója

Automatikus hívásrögzítést kap a Google tárcsázója

A Google Phone app boncolgatása közben egy lelkes fejlesztő rábukkant egy olyan új funkcióra, ami mindenképpen érdekes lehet a jövőben. A program képes lesz felvenni a különböző beszélgetéseket teljesen önállóan, de csak speciális esetekben.

Néhány mobiltelefonon már tavaly támogatni kezdte a Google Phone alkalmazás a hívásrögzítési lehetőséget, de most egy másik funkcióról van szó. Egy XDA-Developers felhasználó tárta fel annak a fejlesztésnek a nyomait a program legfrissebb kiadásában, ami az eddigi információk alapján arra szolgál majd, hogy a potenciális veszélyt jelentő hívásokat vegye fel magáról az app.

Galéria megnyitása

Arról van szó egészen pontosan, hogy amikor rejtett számról, vagy a felhasználó által nem ismert telefonszámról keresik az embert, akkor fog automatikusan rögzülni a beszélgetés. Ha a névjegyzékben szereplő számon fut be egy hívás, akkor pedig semmi nem történik. Ennek a fejlesztésnek a célja az, hogy az esetleges zaklatókat eltántorítsa a Google, illetve nagyobb biztonságérzetet nyújtson a felhasználók számára.

Sokan egyszerűen fel sem veszik a mobiljukat, amikor elrejtett számmal hívják őket, vagy amikor nem ismerős telefonszámot látnak. De így, hogy a beszélgetésekről automatikusan felvétel készülhet, amit adott esetben fel lehet használni, talán bátrabban fogadják majd a hívásokat a tulajdonosok. És egyébként olyan esetekben is jól jöhet ez, ha valamilyen fontosabb ügyintézést végez a telefonjáról az ember, mivel ezáltal vissza tudja hallgatni azt, hogy mi hangzott el a beszélgetés során.

Galéria megnyitása

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy ez a funkció mindenki számára elérhető lesz-e, vagy csak extra beállításként szolgál majd azoknál a készülékeknél, amiknél már egyébként is lehetőséget nyújtott a Google Phone alkalmazás az összes beszélgetés rögzítésére. Az biztos, hogy ezt ki lehet majd kapcsolni, szóval amennyiben valaki nem tart rá igényt, parkolópályára állíthatja.

A Google elvileg felhívja majd arra a figyelmet a funkció bekapcsolásakor, hogy a hívások rögzítésére a különböző régiókban eltérő jogszabályok vannak, és a felvett hívásoknak a kezelésére is szigorú előírások vonatkoznak. Valamint megjegyzi majd azt, hogy a Phone applikáció által felvett hanganyagok kizárólag az adott készüléken kerülnek mentésre, más nem férhet hozzá ezekhez.

Azt nem lehet tudni, hogy ez a funkció mikor kerülhet bevezetésre.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap