ASUS Transformer Book Trio: három az egyben

Androidos táblaként, androidos noteszgépként és Haswell alapú noteszgépként egyaránt helytáll a vonzó újdonság.

ASUS Transformer Book Trio: három az egyben

Bemutatkozott az ASUS legújabb Transformer sorozatú terméke, a Transformer Book Trio, ami egy meglehetősen okos koncepcióra épül. Az újdonság a Transformer vonzó tulajdonságait a Windows platform előnyeivel ötvözi, így egy olyan termék született, amely Android és Windows operációs rendszert egyaránt alkalmaz, sőt, még a billentyűzete is lecsatolható, így táblaként is helytáll.

A 11,6 colos képátlójú LCD érintőkijelzővel érkező Transformer Book Trio két processzort tartalmaz: egyrészt lapul benne egy negyedik generációs Intel Core i sorozatú Haswell mobil processzor, ami a Windows platformhoz tartozik, másrészt egy Intel Atom Z2670-es SoC is található a fedélzeten, ami az Android mobil operációs rendszer futtatásáról gondoskodik. Maga a 11,6 colos képátlójú LCD kijelző 1080p-s natív felbontás mellett üzemel és szerencsére IPS alapokon nyugszik, így képminőségével és betekintési szögeivel nem lehet probléma. Az LCD kijelző természetesen tízpontos kapacitív érintő funkciót is kínál.

Az Androidos rendszer az LCD kijelző mögött kapott helyet, míg a Haswell alapú konfiguráció a billentyűzetet is tartalmazó alsó részben lapul. Ez tehát annyit jelent, hogy ha lecsatoljuk a kijelzőt, akkor a terméknek csak az androidos részét használhatjuk. Utóbbi, azaz az androidos rész 2 GB-nyi LPDDR2-1066 MHz-es rendszermemóriával és 16, 32 vagy 64 GB-nyi NAND Flash tárhellyel gazdálkodik. Találunk itt még 2,4 GHz-es WiFi és 3.0-s Bluetooth támogatást is, de a sorból a microSD memóriakártya-olvasó, a micro-USB 2.0-s port és a fejhallgató kimenetként, illetve mikrofon bemenetként működő 3,5 milliméteres jack audió aljzat sem hiányzik.

A PC-s rész már nem ennyire vonzó, ugyanis az alacsonyfogyasztású Haswell processzor mellé 4 GB-nyi DDR3-1600 MHz-es rendszermemória, maximum 1 TB-os adattároló kapacitást biztosító merevlemez, kétsávos 802.11ac WiFi vezérlő és egy Bluetooth 4.0-s vezérlő került. Itt a rendszermemória mennyisége és a HDD alapú adattár sokat ront az amúgy kedvező képen. A PC-s rendszer egyébként tartalmaz még két darab USB 3.0-s portot, egy mini-DisplayPort és egy micro-HDMI 1.4-es videó kimenetet, valamint egy 3,5 milliméteres Jack audió csatlakozót is, ami ezúttal is fejhallgató kimenetként, illetve mikrofon bemenetként funkcionál.

A tábla 19 wattórás lítium polimer akkumulátort kapott, a PC-s rendszer pedig egy 33 wattórás lítium polimer akkumulátorra támaszkodik. Ennek fényében nem meglepő, hogy operációs rendszertől függően meglehetősen eltérő üzemidő áll rendelkezésre: az androidos rendszer akár 13 órát, míg a windowsos rendszer akár 5 órát is elketyeg akkumulátorról egyetlen teljes akkumulátortöltés hatására.

A tábla egyébként 304,9 x 193,8 x 9,7 milliméteres mérettel bír, tömege pedig 700 gramm. Ezzel szemben a PC Station 304,9 x 193,8 x 13,4 milliméteres mérettel és 1000 grammos tömeggel érkezik. A kettőt egymáshoz csatlakoztatva egy fura hibrid noteszgépet kapunk, ami valamivel vastagabb, mint egy átlagos ultrabook, tömege azonban nem egy 11,6 colos, hanem egy 13,3 colos ultrabookéhoz közelít. Persze ezért cserébe két külön rendszert és rengeteg hasznos szolgáltatást is kapunk, így abszolút nem rossz a helyzet.

Az ASUS Transformer Book Trio várható megjelenésével és várható ajánlott végfelhasználói árával kapcsolatban egyelőre még nincs információ.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward