Árcsökkentéssel indítja az évet az Xbox One

Az Egyesült Államokban vitte az ünnepi szezont az Xbox One, így két hét után visszaállítja a Microsoft a kedvezményes árat.

Árcsökkentéssel indítja az évet az Xbox One

Az ünnepi időszakban a Kinect nélküli Xbox One árát 399 dollárról 349 dollárra szállította le a Microsoft, meghatározott ideig. Ez a meghatározott idő január 3-án zárult le, amikortól a konzol hivatalos, ajánlott fogyasztói ára visszaállt 399 dollárra. Ez azonban nem tartott sokáig: az észak-amerikai hardver- és szoftvereladásokat összesítő NPD Group legfrissebb, kedvező beszámolója után a Microsoft mától ismét 349 dollárra vitte le a masina árát, és ez az ár érvényes mostantól - legalábbis elméletileg - Európában is. A hivatalos kommunikáció szerint ez továbbra is csak egy promóció, nincs arról szó, hogy véglegesen megvágnák az Xbox One árát, de persze mindannyian tudjuk, hogy ez a "promóció" addig fog tartani, amíg továbbra is sikerül eladásokban havi szinten megelőzni a PS4-et - legalábbis az Egyesült Államokban.

Bejött az ünnepi szezon

Észak-Amerikában ugyanis a november után a decemberi hónapot is megnyerte az Xbox One, vélhetően az agresszív árazásnak, a komoly bundle-öknek, a Call of Dutynak és Halo: The Master Chief Collectionnek köszönhetően.

Ennek örömére a Microsoft elárult egy-két érdekességet. 2014-ben az Xbox 360 vált a legtöbbet eladott hetedik generációs konzollá az Egyesült Államokban, és az év során a felhasználók majdnem 8 milliárd órát töltöttek valamilyen Xbox 360-as vagy Xbox One-os alkalmazás futtatásával világszerte - ez 50%-os növekedés 2013-hoz képest.

Ezen kívül az Xbox One-ra több szoftvert adtak el az ünnepi szezonban, mint PS4-re vagy Wii U-ra, és az Xbox-tulajdonosok többet is játszottak november 24. január 3. között, mint korábban bármikor az Xbox történelmében. Csak a Halo 5: Guardians többjátékos bétájában több mint 18 millió meccs ment le eddig.

A jövő: Windows és Xbox együtt

Az biztos, hogy valamire készül a Microsoft, ami közelebb hozza egymáshoz a Windowst és az Xbox One-t. Utóbbi persze megkapja majd a Windows 10 operációs rendszer egy változatát, de a Microsoft jövő heti Windows 10: The Next Chapter néven megrendezett sajtótájékoztatóján Phil Spencer, az Xbox nagyfőnöke is színpadra lép, ami azt sugallja, hogy ennél azért többről van szó. Spencer az utóbbi időben többször is hangoztatta, hogy komoly terveik vannak a játékokkal a Windows 10-en. Többek között a lent látható, most megjelent 2015-ös előretekintésében is elhangzik ez, mint ahogy egyébként az is, hogy még az év első negyedében megkapjuk Xbox One-on a régóta ígért screenshot funkciót.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward