Árcsökkentés és növekvő piaci lefedettség az Amazonnál

A Kindle táblagépek gyártója némileg élénkíteni szeretné az eladásokat, így a Fire HD 8.9 árait mérsékelték, valamint több piacon is elérhetővé tették.

Árcsökkentés és növekvő piaci lefedettség az Amazonnál

Az Amazon a legnagyobb táblagépének, a Kindle Fire HD 8.9-nek minden variánsán árcsökkentetést hajtott végre. Ez egyelőre csak az Egyesült Államokra vonatkozik, ám minden bizonnyal hamarosan Európát is elérheti az "akció". A csak Wi-Fi képességgel operáló modell például 30 dollárral lesz olcsóbban hozzáférhető, így a nagyképű gépet már 270 dollárért birtokba vehetik majd a felhasználók.

A nagyobb kedvezményekért viszont nagyobbra kell nyitni a pénztárcánkat is. A 4G LTE mobil hálózati modemmel felvértezett kiadásnál már 100 dollárral alacsonyabb árat szabott az Amazon, mely így 399 dollárért lehet a miénk. Továbbá a legdrágább konfigurációra is szolidabb árcédula került, így a 64 GB-os tárhellyel és minden jóval megáldott Fire HD 8.9 499 dollárt fog kóstálni. Éppen annyit, mint a Nexus 10 32 GB, vagy a negyedik generációs iPad legolcsóbb 16 GB-os verziója.

Számunkra egyelőre azonban fontosabb az, hogy a nagyobbik Kindle Fire HD egyre közelebb kerül hazánkhoz a nemzetközi piacok kiterjesztésével. A készülék mostantól elérhető lesz az Egyesült Királyságban, Németországban, Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban, valamint Európán kívül Japánban is. Néhány területen már az előző hónap végén előrendelhetővé vált, így nem meglepetés az Amazon lépése. Eredetileg azonban március 12-én került volna forgalomba a Fire HD 8.9 ezeken a területeken, így némi csúszást azért elszenvedett a bejelentés.

Arról egyelőre nem esett szó, hogy a most meghódított régiókban elérhetőek lesznek-e az Amazon szolgáltatásai, illetve hogyha igen, akkor akadnak-e hiányosságok, avagy a teljes szolgáltatáskínálatból részesülnek az itteni tulajdonosok épp úgy, mint az Egyesült Államokban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward