Arcfelismerés után gyümölcsfelismerés

A kettő közül elvileg az arcfelismerés a bonyolultabb, de mégis azt valósították meg előbb, kétségkívül a nagyobb érdeklődés és támogatottság miatt. A német Fraunhofer Institut azonban láthatólag úgy gondolta, hogy a élelmiszer-áruhazakban és piacokon legalábbis nagy jövője lehet a gyümölcsfelismerés technikájának is.

Arcfelismerés után gyümölcsfelismerés

A kettő közül elvileg az arcfelismerés a bonyolultabb, de mégis azt valósították meg előbb, kétségkívül a nagyobb érdeklődés és támogatottság miatt. A német Fraunhofer Institut azonban láthatólag úgy gondolta, hogy a élelmiszer-áruhazakban és piacokon legalábbis nagy jövője lehet a gyümölcsfelismerés technikájának is.

Maga az alapelv meglehetősen egyszerű: a technikával felvértezett mérleg lefényképezi magának az elé helyezett zöldségeket/gyümölcsöket, majd összeveti azokat az adatbankjában szereplő mintákkal; ezzel az eljárással különbséget tud tenni egyazon termény érett és éretlen változatai között is (pl. zöld banán és sárga banán).

Nem okoz gondot számára természetesen az sem, ha a nevezett termények műanyagzacskóba csomagolva elé, lévén azokon minden gond nélkül átlát. Az újításnak köszönhetően így nem kell bajlódni a mérlegeknél a különböző kódok beütésével sem, így mintegy 5-7 másodpercet spórolhatunk meg termény-mérésenként. Éljen a technika!

Jelenleg mintegy 300 ilyen mérleget tesztelnek Európa-szerte, de állítólag az USA-nak sem kell már sokat várnia.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward