Árat vágott a Pebble, a Time és a Time Round is olcsóbb lett

A Pebble a kereslet felpezsdítése érdekében jelentősen lentebb tornászta a két kulcsfontosságú okosórájának az árát.

Árat vágott a Pebble, a Time és a Time Round is olcsóbb lett

A Pebble elég jelentős árcsökkentésbe vágta a fejszéjét, ugyanis mind a két színes kijelzős okosórájának faragott az ajánlott fogyasztói árán. A Pebble Time és a Time Round is ugyanakkora összeggel lett olcsóbb.

A négyzetes kijelzővel szerelt Time modell eredetileg 200 dollárért kellette magát, mostantól viszont már 150 dollárért cserébe hozzájuthatnak az érdeklődők, a kör alakú digitális számlappal ellátott készülékért pedig 200 dollárt kell majd leszurkolni az eddigi 250 dollár helyett. Mindkét okosóránál 50 dollárral marad több a vásárlók zsebében, mint korábban, így sokkal több érdeklődőre számíthat a Pebble. A Pebble Time Steelt nem érinti az áresés, ezért az acél tokba burkolt készülékről nem is esett szó a hivatalos közleményben, ami a vállalat blogján olvasható – ez egyébként 250 dollárba került eddig, és mostantól sem lesz ez másként. Ez az árcsökkentés ráadásul nem olyan jellegű, mint amilyenre a Microsoft szánta el magát a Band 2 esetében. A sokoldalú fitneszkarperec a napokban lett olcsóbb, de csak néhány hétig tart a mostani akció, a Pebble viszont úgy tűnik, hogy véglegesen vágta meg a viselhető kiegészítőinek az ajánlott fogyasztói árát. (A Pebble Classic már 100 dollárért megvásárolható.)

A Pebble egykor nagy népszerűségnek örvendett, de a watchOS-t futtató Apple Watch és az Android Wear operációs rendszerű alternatívák mostanra egyre inkább a Pebble fejére nőnek, és csökkenni kezdett a fent említett modellek iránt az érdeklődés. Sajnos nagyon úgy fest, hogy a Pebble egy kicsit megrekedt az előre vezető úton, és újdonságok híján csak az ár megnyirbálásával tudott válaszolni az érdeklődők fogyatkozására.

A Pebble Time még tavaly februárban mutatkozott be egy Kickstarter kampány keretében. A vállalat ezzel a lépéssel mondhatni visszatért a gyökerekhez, hiszen éppen a közösségi finanszírozást segítő oldal egyik legsikeresebb vállalatáról van szó, mikor a Pebble-ről beszélünk. A Time a vállat második generációs okosórájának tekinthető, és ez volt a kínálatában az első, ami színes számlapot kapott. A Time Steel ennek a rozsdamentes acél tokba öltöztetett változata, ami a vállalat elmondása szerint már 10 napos üzemidővel szolgál. A fém és bőr szíjjal is kapható Steel modell viszont nem lett most olcsóbb, szóval ez a legdrágább Pebble jelenleg a maga 250 dolláros árcímkéjével. Eddig a szeptemberben rajthoz állított Time Round is ennyibe került a kerek számlappal, de mostantól ezért a modellért már csak 200 dollárt kér a cég. A Time Round is rozsdamentes acél tokot kapott egyébként, és 2.5D oldalprofilú Gorilla Glass üveg védi az előlapját, szóval igazán minőségi darab lett. Ez a készülék még rózsaarany színben is elérhető, szóval a választék szinte mindenki igényét kielégítheti valamilyen formán. Az egyetlen negatívum itt, hogy a kecses testbe egy sovány telepnek jutott csak hely, így az üzemideje mindössze 2 nap.

Örömünkre szolgál azt is elmondani, hogy a Pebble nemcsak az Egyesült Államokban, hanem minden más területen is rászánta magát az árak mérséklésére. Ennek eredményeként a Pebble Time Európában 170 euróba fog kerülni mostantól, a Time Roundért pedig 230 eurót kell majd kifizetni. (Angliában 150 és 180 fontról beszélhetünk az egyes modellek esetében.)

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward